Alertă meteo în București. Ploi cu descărcări electrice în acest weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea se răcește în Capitală, Temperaturile vor fi în scădere și vor apărea ploile sub formă de averse însoțite de descărcări electrice, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Cu toate acestea, valorile termice, mai ales cele diurne, deşi vor fi mai scăzute faţă de zilele precedente, se vor situa în continuare peste mediile multianuale, potrivit Agerpres.

Temperatura maximă va fi de 29-30 de grade, iar cea minimă de 15-17 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales în a doua parte a zilei şi noaptea.

ANM a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până sâmbătă dimineaţa în zone din 21 de judeţe.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 15 septembrie, ora 10:00 - 16 septembrie, ora 6:00, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi a zonei montane şi, local, în Muntenia şi Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50 - 60 km/h), izolat vijelii şi grindină.În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, local, cantităţile de apă vor fi de 20 - 30 l/mp şi, izolat, de peste 40 - 50 l/mp.

Judeţele vizate sunt: Brăila, Galaţi, Bacău, Vrancea, Buzău, Neamţ, Harghita, Covasna, Prahova, Mureş, Braşov, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Bihor şi Sălaj.

ANM precizează că, vineri, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică şi în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse, în timp ce sâmbătă, 16 septembrie, va mai ploua îndeosebi în jumătatea de sud a ţării. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite