Persoanele defavorizate, tratate gratuit de o clinică privată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unui protocol încheiat între Arhiepiscopia Bucureştilor şi un furnizor de servicii medicale private, bolnavii din centrele de îngrijiri paleative, copiii şi bătrânii din cămine şi aşezăminte filantropice, persoanele din aşezămintele şi centrele medico-sociale vor avea parte de servicii medicale gratuite.

Protocolul vizează şi ONG-urile acreditate ca furnizori de servicii sociale aparţinând Arhiepiscopiei. De asemenea, personalul clerical şi personalul monahal al mănăstirilor şi schiturilor de pe teritoriul Arhiepiscopiei vor putea apela la rândul lor la Centrul Medical MEDAS, ori de câte ori au o problemă de sănătate.

MEDAS va realiza gratuit următoarele servicii medicale: consult medical general şi de specialitate, consultaţii şi înscrieri la medicul de familie, investigaţii de laborator şi de imagistică medicală. Toate serviciile menţionate vor fi asigurate atât în regim de decontare de către CASMB, cât şi nedecontabile dacă starea pacienţilor impune acest lucru şi există indicația medicului specialist. De asemenea, pentru locaţiile din afara Bucureştiului, a fost achiziţionat şi un microbuz care se va deplasa la faţa locului şi va oferi asistenţă de specialitate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite