Pelerinaj de Florii în Bucureşti, la care sunt aşteptaţi peste 5.000 de participanţi / Restricţii de trafic / Programul manifestărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto shutterstock
Foto shutterstock

Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor organizează, sâmbătă, în Capitală, un pelerinaj de Florii, la care sunt aşteptaţi peste 5.000 de participanţi. Pentru buna derulare a manifestărilor au fost impuse mai multe restricţii de trafic.

”Sâmbătă, 16 aprilie 2022, în ajunul marii sărbători a Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile), Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor vor organiza în Bucureşti Pelerinajul de Florii la care vor participa ierarhi, preoţi, monahi, monahii şi credincioşi mireni din Capitală şi din judeţul Ilfov”, anunţă Patriarhia Română.  

Pelerinajul va începe la Mănăstirea Radu Vodă (orele 16:15) şi se va desfăşura pe următorul traseu: Bulevardul Mărăşeşti, bulevardul Dimitrie Cantemir, strada Bibescu Vodă, strada Şerban Vodă (cu oprire la Catedrala mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou), strada Principatele Unite, strada Ienăchiţă Văcărescu, strada Sfânta Ecaterina (cu oprire la biserica Sfânta Ecaterina), strada Bibescu Vodă, Colina Bucuriei şi se va încheia la Catedrala Patriarhală (în jurul orelor 17:45), unde pelerinii vor fi întâmpinaţi de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. 

Momentele principale ale pelerinajului: 

Orele 16:00 – la Mănăstirea Radu Vodă va avea loc sfinţirea ramurilor de salcie, care vor fi apoi oferite credincioşilor prezenţi; 

Orele 16:15 – plecare în procesiune de la Mănăstirea Radu Vodă spre Catedrala Patriarhală; 

Orele 16:45 – la Catedrala mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou procesiunea va fi întâmpinată de preoţii şi credincioşii acestei biserici; 

Orele 17:15 – la biserica Sfânta Ecaterina, procesiunea va fi întâmpinată de preoţii profesori şi studenţii de la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din Bucureşti; 

Orele 17:45 – sosire la Catedrala Patriarhală, unde pelerinii vor fi întâmpinaţi de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va sfinţi icoana praznicului „Intrării Domnului în Ierusalim”, va rosti rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor şi va adresa un cuvânt de învăţătură.

Jandarmeria Bucureşti, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, va lua măsuri pentru a asigura protecţia participanţilor la procesiunea religioasă organizată de Patriarhia Română cu ocazia Floriilor, la care se estimează o participare numeroasă de peste 5.000 de persoane. 

”Pentru a veni în sprijinul celor prezenţi la Pelerinajul de Florii, Jandarmeria Bucureşti va institui dispozitive de ordine şi siguranţă publică, astfel încât să fie evitate aglomerările de persoane sau alte incidente”, a transmis Ministerul de Interne.  

Restricţii de trafic şi recomandările poliţiştilor 

Brigada Rutieră a Capitalei anunţă că deplasarea participanţilor se va face pe partea carosabilă, cu restricţionarea traficului rutier şi închiderea temporară a circulaţiei pe străzile precizate mai sus, astfel: 

- Str. Radu Vodă, închidere totală de la Bd. Mărăşeşti;  

- Bd. Mărăşeşti, închidere totală între Bd. Dimitrie Cantemir şi Pod Mărăşeşti;  

- Bd. Dimitrie Cantemir, închidere totală între Bd. Mărăşeşti şi Str. Bibescu Vodă, pe sensul de mers către Pasajul Unirea;  

- Str. Bibescu Vodă, Calea Şerban Vodă, Str. Principatele Unite, Str. Ienăchiţă Văcărescu, Str. Sf. Ecaterina, închidere totală.  

Rute ocolitoare: Splaiul Unirii – Bd. Mircea Vodă – Bd. Unirii.  

Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule:  

* să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate;  

* să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic;  

* să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate; 

* să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare a evenimentului; 

* să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de credincioşi şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic. 

”Pietonilor le recomandăm să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate şi la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înţeles intenţia de a traversa”, au mai transmis poliţiştii.  

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite