O clădire de birouri cu şapte etaje ar putea apărea în Piaţa Sfântul Anton, chiar lângă Hanul lui Manuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea ar putea apărea pe spaţiul viran de lângă Hanul lui Manuc. FOTO b365.ro
Clădirea ar putea apărea pe spaţiul viran de lângă Hanul lui Manuc. FOTO b365.ro

Nou amenajata Piaţă Sfântul Anton, din Centrul Istoric al Capitalei, ar putea găzdui o construcţie modernă cu şapte etaje în care vor fi amenajate spaţii comerciale, birouri, dar şi un hotel.

Investitorii imobiliari Radu Aurel şi Gheorghiţă Săndel au depus actele necesare obţinerii avizului de construcţie pentru un bloc de şapte etaje, pe Strada Franceză, la doi paşi de Hanul lui Manuc, Biserica Curtea Veche sau Piaţa Sfântul Anton. Cei doi dezvoltatori mai au în portofoliul de lucru o altă clădire într-o zonă protejată, pe strada Jean Monnet, numărul 16, potrivit b365.ro.

Spaţiul pe care urmează să fie construită noua clădire este unul viran, rămas neamenajat în urma modernizării Centrului Istoric. În planul de construcţie depus de cei doi investitori se menţionează că viitoarea clădire din Centrul Vechi al Bucureştiului urează să aibă şapte etaje, dintre care patru vor fi retrase faţă de planul faţadei, iar în interiorul edificiului ar urma să fie amenajate mai multe spaţii comerciale şi de prestări de servicii, birouri, un hotel şi câteva locuinţe collective.

Potrivit documentaţiei de urbanism publicate pe site-ul Primăriei Generale se mai menţionează că respectiva clădire va fi alipită construcţiilor din vecinătate şi că va avea două intrări, una din Piaţa Sfântului Anton şi încă una dinspre blocul BRD din Piaţa Unirii.

Pentru primirea avizului de construcţie în această zonă proiectul imobiliar trebuie să primească votul pozitiv din partea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, doar după ce vor fi depuse toate avizele prealabile.

Zona în care se doreşte construirea edificiului office este una dintre cele mai încărcate istoric, aceasta fiind unul dintre cele mai importante vaduri comerciale ale Bucureştiului, datorită Pieţei Sfântului Anton şi a Hanului lui Manuc.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite