O adolescentă de 16 ani, urmărită de poliţie, în Capitală, a lovit cinci maşini parcate

0
Publicat:

Accident soldat cu mai multe maşini avariate după ce o adolescentă de 16 ani, urmărită de poliţişti pentru că nu a oprit la semnalul lor, a lovit cinci automobile parcate regulamentar.

O tânără de 16 ani a reuşit să distrugă şase maşini dintr-un foc. Foto: captură video
O tânără de 16 ani a reuşit să distrugă şase maşini dintr-un foc. Foto: captură video

Incidentul s-a petrecut în cursul nopţii de 22-23 septembrie, în jurul orei 1.40, pe o stradă din Sectorul 3 al Capitalei. În timpul unei acţiuni de rutină, poliţiştii de la Secția 11 Poliție Bucureşti au făcut semn de oprire unui autoturism, dar şoferul a refuzat să se conformeze şi şi-a continuat drumul, obligându-i pe poliţişti să pornească în urmărire.

Din cauza vitezei, tânăra de 16 ani care conducea maşină, evident, fără a avea permis auto, a pierdut controlul volanului şi a lovit cinci maşini care erau parcate regulamentar. Nici ea şi nici cei doi pasageri care se aflau în autoturism nu au fost răniţi.

„La data de 23 septembrie 2024, în jurul orei 01.40, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 11 Poliție, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism, pe o stradă din Sectorul 3.

Întrucât șoferul autoturismului a refuzat să oprească, continuându-și deplasarea, polițiștii din cadrul subunității au pornit în urmărirea acestuia, folosind semnalele acustice și luminoase.

Ulterior, șoferul a intrat în coliziune cu cinci autoturisme parcate regulamentar.

La fața locului a sosit și un echipaj medical, persoanele în cauză refuzând îngrijirile medicilor.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au identificat și depistat o tânără, în vârstă de 16 ani, bănuită de comiterea faptelor”. a transmis Poliţia Capitalei.

Şoferiţa de doar 16 ani a fost testată pentru consumul de alcool sau de substanţe interzise şi ambele teste au fost negative. Pe numele ei a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere fără permis, nerespectarea semnalelor polițiștilor și distrugere. Potrivit legislaţiei în vigoare, dosar penal riscă și persoana care i-a încredințat minorei autoturismul.

„Persoană în cauză a fost testată cu aparatul etilotest, dar și cu aparatul Drugtest, rezultatele fiind negative.

Tânăra a fost condusă la sediul subunității de Poliție, ulterior fiind condusă la Biroul Accidente Ușoare Sector 3.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 11 Poliție, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism, fără a deține permis de conducere”, mai scrie în comunicatul poliţiei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite