Nu ai fost la Referendum, dar apari pe lista votanţilor? Vezi cum poţi afla dacă cineva a votat ilegal în locul tău!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La referendumul organizat pentru demiterea lui Traian Băsescu au fost semnalate situaţii ciudate, chiar ilegale. Unele persoane care apar pe listele de votare fie sunt decedate, fie nu au fost prezente la vot. Mai mult, în unele zone, rata participării la vot a fost şi de 254%.

Pentru a afla dacă ţi s-a înscenat sau nu votul, Asociaţia pentru apărarea Drepturilor Omului în România - Comitetul Helsinki pune la dispoziţia cetăţenilor un ghid prin care poţi afla dacă cineva a votat în locul tău, folosindu-ţi CNP-ul.

Iată care sunt pașii concreți de urmat în acest caz:

Pasul 1: Aflați care este numărul secției de vot la care ar fi trebuit să votați la referendum. Listele cu secțiile de vot, pe localități, pot fi consultate aici.

Pasul 2: Scrieți o cerere după modelul următor:


Click pe poză pentru a vedea cererea la dimensiunea originală!

image

Pasul 3: Trimiteți cererea la AEP, pe adresa de email scrisă în modelul de cerere, pe fax sau prin poștă, cum vă e la îndemână. Ar trebui să primiți un răspuns, după cum vă spuneam, în temenul prevăzut de Legea 544, adică 10 zile cu posibilitatea de prelungire până la 30 de zile, dacă răspunsul necesită un volum mare de muncă din partea instituției.

În caz că din răspunsul primit constatați că altcineva a votat în locul dumneavoastră este recomandat să faceți o plângere penală la care să anexați copia după tabelul care dovedește acest lucru.

PENTRU A DESCĂRCA MODELUL DE CERERE SAU PENTRU ALTE INFORMAŢII FACEŢI CLICK AICI!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite