Nae Ionescu, filosoful care frângea inima studentelor. Poveste triunghiului amoros Nae, Maruca Cantacuzino şi compozitorul George Enescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nae Ionescu, tânăr
Nae Ionescu, tânăr

Nae Ionescu era unul dintre cei mai şarmanţi bărbaţi din Bucureşti, atrăgea doamne şi domnişoare de toate vârstele, iar simpla lui prezenţă punea pe jar un număr impresionant de femei. Atunci când preda prin amfiteatre, studentele erau fascinate de inteligenţa pe care Nae Ionescu o emana.

Adevărul.ro vă spune povestea unui Don Juan din Bucureştiul vremurilor trecute, un idol al tineretului universitar, filosoful Nae Ionescu.

Cum impresiona Nae Ionescu femeile?

Nae Ionescu a fost un cunoscut filosof, pedagog şi logician român, care şi-a petrecut o bună parte din viaţă în Bucureşti. A predat în marile amfiteatre ale Capitalei şi pe lângă numeroasele performanţe profesionale, celebrul filosof a devenit cunoscut pentru numărul mare de cuceriri pe care le-a făcut de-a lungul vieţii.

Din primul moment în care intra în sala de curs, domnişoarele priveau fascinate la marele profesor. Era un bărbat care impresiona  femeile cu masculinitatea pe care o emana la fiecare apariţie. Se poate spune că avea un magnetism propriu şi de cele mai multe ori, pe lângă aspectul fizic plăcut, Nae Ionescu rupea inimile doamnelor pe care le cunoştea.

„Deşi nu se încadra în standardele de frumuseţe ale vremii, Nae Ionescu era un bărbat inteligent şi care ştie să vorbească frumos. Aşa a cucerit multe femei” , după cum povesteşte istoricul Dan Falcan.

Pe lângă inteligenţa nativă şi tactica exemplară mânuirii cuvintelor, Nae Ionescu mai avea un atu, funcţia de profesor universitar pe care o deţinea, meserie foarte apreciată în acele vremuri.

Maruca Cantacuziono, cea mai cunoscută aventură romantică

Pe lângă studentele care s-au îndrăgostit de profesorul Ionescu, femei cunoscute ale acelei perioade i-au căzut în mreje iremediabil şi au făcut adevărate pasiuni pentru bărbatul Nae Ionescu. Pianista Cella Delavrancea şi Elena Popovici-Lupa sunt două dintre numele sonore care au rămas pe lista marilor cuceriri ale bărbatului.

Maruca, „prinţesa iubită“ a lui Enescu

Într-un top al legăturilor amoroase cu femei celebre, relaţia cu Maruca Cantacuzino se situează în vârful clasamentului. Maruca era o femeie frumosă şi cunoscută în cercurile înalte ale societăţii. Celebritatea femeii a venit odată cu moştenirea pe care a primit-o după moarte soţului său, Mihai Cantacuzino,  un bărbat foarte influent şi bogat, care şi-a pierdut viaţa într-un accident de maşină.

Maruca Cantacuzino şi Nae Ionescu erau legaţi de o puternică prietenie intelectuală, legătură care s-a transformat într-o adevărată pasiune pentru amândoi. Iţele poveştii erau foarte încâlcite pentru că în acea perioadă, femeia era căsătorită cu George Enescu, bărbat pe care îl iubea, după cum povesteşte Dan Falcan.

George Enescu, Maruca Cantacuzino şi Nae Ionescu, triunghiul amoros din secolul trecut

În ciuda iubirii şi preţuirii pe care o simţea faţă de Enescu, Maruca s-a îndrăgostit iremediabil de idolul tineretului universitar. Soţul acesteia nu a putut decât să asiste neputincios la relaţia extraconjugală pe care Maruca o avea. În toată această perioadă se formase un triunghi amoros, iar cei doi bărbaţi erau legaţi de aceeaşi pasiune mistuitoare: Maruca Cantacuzino.

Povestea Marucăi şi a lui Ionescu se încheie în anul 1940, atunci când filosoful se stinge din viaţă. Femeia pleacă la Paris cu soţul ei, George Enescu, de care are grijă până la sfârşitul zilelor marelui compozitor.

Aşa se termină povestea lui Nae Ionescu, Don Juan cunoscut în Bucureşti: cu o pasiune explozivă pentru o femeie măritată după multe alte legături romantice cu doamne şi domnişoare din Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite