Municipalitatea va acorda sprijin financiar de 2.000 de lei femeilor însărcinate. Firea: Această sumă, care nu este nici mică, nici mare, este suficientă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei va oferi vouchere în valoare de 2.000 de lei femeilor însărcinate, pentru plata medicamentelor şi a serviciilor medicale, a decis Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de către primarul Gabriela Firea, care susţine că rata natalităţii a scăzut în ultimii ani, în timp ce numărul vârstinicilor a crescut.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat miercuri cu 50 de voturi „pentru” şi două voturi „împotrivă”.

„Această sumă, care nu este nici mică, nici mare, este suficientă pentru a acoperi tratamentele nedecontate”, a spus Gabriela Firea la începutul şedinţei de Consiliu General.

Primarul Capitalei îşi motivează propunerea prin faptul că rata natalităţii a scăzut în ultimii ani, în timp ce numărul vârstinicilor a crescut, schimbarea echilibrului dintre generaţii putând duce la reducerea disponibilităţilor resurselor umane.

"Anual, în municipiului Bucureşti se nasc aproximativ 20.000 de copii. Conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, în perioada 2010-2015 numărul nou-născuţilor vii, ai căror părinţi au rezidenţa pe raza municipiului Bucureşti, a scăzut, astfel că, dacă în anul 2010 s-au înregistrat 21.147 de copii, în anul 2015 s-au înregistrat 19.255 de copii. Având în vedere rata scăzută a natalităţi, se impune implicarea autorităţii locale în identificarea unor măsuri sociale suplimentare, care să influenţeze creşterea natalităţii”, se arată în proiectul de hotărâre.

Proiectul presupune "încurajarea natalităţii şi a ratei fertilităţii, astfel încât femeile tinere să fie sprijinite în procesul luării deciziei de păstrare a sarcinii şi de monitorizare corespunzătoare a acesteia”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite