Maratonistul Andrei Gligor a încheiat cu succes cursa de 3.600 de kilometri pentru salvarea copiilor de la orbire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Gligor a încheiat cursa de opt luni în care a parcurs  3.600 kilometri. Prin această iniţiativă, maratonistul şi-a propus să strângă banii necesari pentru achiziţionarea unui scanner retinian ce va salva vederea a sute de nou-născuţi de la Spitalul Marie Curie.

Timp de opt luni de zile, maratonistul a alergat pentru nou-născuţii de la Spitalul Marie Curie din Capitală. Andrei a reuşit să parcurgă peste 3.500 de kilometri, timp în care strâns în jur de 19.000 de euro pentru a cumpăra aparatul necesar.

Andrei Gligor „a vândut” unul câte unul cei 3.600 de kilometri alergaţi de el pentru a strânge cei 29.000 de euro de care este nevoie pentru a cumpăra un scanner retinian. „Proiectul l-am inceput in iunie, anul trecut. Presupune alergarea unei distanţe de 3.600 de kilometri, distanţa în linie dreaptă, Bucuresti - Tindouf, Algeria, unde, în mod normal, luni, pe 25, trebuia să alerg la maratonul din Sahara”, a declarat maratonistul pentru un post de televizune.

Din cauza situaţiei tensionate din Algeria şi Mali, Andrei Gligor a fost nevoit să alerge ultimii 42 de kilometri pe bandă, pe şantierul viitoarei secţii de terapie intensivă a Spitalului Marie Curie. Alături de el au alergat pe bandă şi campionul mondial la gimnastică Marian Drăgulescu, dubla campioană olimpică la gimnastică, Monica Roşu, doctorul Cătălin Cîrstoveanu, şeful secţiei de Terapie Intensivă.

Andrei speră să strângă toţi banii cât de curând, pentru ca, la vară, când asociaţi „Inima Copiilor“ va încheia construcţia noii Secţii de terapie intensivă, RetCam să fie printre aparatele de top folosite de medicii  secţiei.

Mai este nevoie de doar 10.000 de euro pentru a putea cumpăra RetCam-ul. Kilometrii făcuţi deja de Andrei sunt în continuare „de vânzare”, pentru donatori individuali sau companii, pe site-ul campaniei, www.andreigligor.ro.

IT-ist de profesie, maratonist din pasiune

Andrei Gligor este un atlet de 35 de ani, membru al RoClub Maraton. A început să alerge pe distanţe lungi la începutul lui 2011, prima lui cursă de 42.195 km, pentru care s-a pregătit cu perseverenţă vreme de 7 luni, fiind chiar Maratonul Clasic din Atena.

A participat la alte 5 maratoane în România, Londra, Roma, numeroase curse şi crosuri, cea mai lungă dintre ele fiind cursa de 70 de kilometri a Transmaratonului, organizată în 2012 pe Transfăgărăşan.

S-a alăturat în 2012 asociaţiei „Inima Copiilor“ participând la campania „În pas cu Paul“ şi a continuat să susţină cauza nou-născuţilor cu probleme şi prin proiectul care s-a încheiat ieri, proiect în urma căruia, la Spitalul Marie Curie va ajunge un scanner de retină performant.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite