Linia de tramvai între Pipera și Pantelimon, în faza studiul de fezabilitate

0
Publicat:

Consiliul general al Municipiului București a aprobat luni un protocol de colaborare între primăria Sectorului 2 și Primăria Capitalei pentru construirea liniei de tramvai între Pipera și Pantelimon. În baza protocolului, Primăria Sectorului 2 poate elabora studiul de fezabilitate necesar.

Harta tramvai Pantelimon   Pipera FOTO Facebook jpg

„Astăzi, CGMB ne-a dat dreptul să plătim Studiul de Fezabilitate pentru realizarea acestui tramvai. E o veste extraordinară, aşteptam acest vot de la începutul anului.. Vă reamintesc, acest tramvai leagă nu unul, ci 2 cartiere-dormitor (Pantelimon şi Titan) de cartierul de business al României, Pipera. A. sta înseamnă că se va putea ajunge în 30 de minute, fără maşină, fără poluare de acasă la muncă şi de la muncă acasă. Mii de oameni vor putea astfel să îşi lase maşina acasă (sau şi mai bine, să renunțe la ea), în loc să aglomereze traficul, o oră dus - o oră întors, zilnic”, a scris primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, pe pagina de Facebook.

Primarul spune că traseul va fi unul modern, pe modelul liniei 41, de metrou uşor, iar lucrările vor începe în 2024.

„12,2 km de linie de tramvai nouă, pe lângă linia existentă, care va fi modernizată. Ţintim să avem acest SF gata anul viitor, aşa încât în 2024 să ne putem apuca de execuţie”, a mai spus primarul.

https://www.agerpres.ro/administratie/2022/10/31/pmb-vrea-sa-instaleze-panouri-fotovoltaice-pe-depourile-stb-cu-finantare-ue--1005206?fbclid=IwAR0uMOZtEFVhKvD3STp6Y0EAyGMfy6uWOs_-rC2HPDbQfASJWoCMXkDJeQo
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite