„Let's Do It, Romania!“ dă startul primei campanii de crowdfunding pentru o cauză ecologică din ţara noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşeurile sunt o mare problemă pentru România
Deşeurile sunt o mare problemă pentru România

După ce a reuşit să implice un milion de voluntari în cea mai mare mişcare socială din ţară, echipa „Let’s Do It, Romania!” face următorul pas în curăţarea României de deşeuri. Astfel, susţinătorii campaniei pot dona începând de astăzi pe Indiegogo.com pentru aplicaţia şi platforma software “Let`s Do It!”.

“Aplicatia Let`s Do It! te ajută sa marchezi pe hartă oricând, orice deşeu întâlnit în oraş sau în natură pentru ca apoi să fie transformat într-o sesizare către autorităţile în măsură să îl cureţe. Echipa Let`s Do It, Romania! va monitoriza fiecare sesizare pentru a primi un răspuns în maximum 30 de zile, durata prevazută de lege, iar voluntarul va primi constant mesaje cu statusul sesizării, până când zona este curăţată. Astfel, vrem să încurajam românii din întreaga ţară să ia iniţiativa ori de câte ori găsesc deşeuri ilegale, printr-un instrument prietenos şi uşor de folosit, care răspunde întrebării: ce pot face eu, ca cetăţean, ca să curăţ România de deşeuri?“, spune Anca Baniţă, reprezentant Let`s Do It, Romania!.

Pentru a crea aplicaţia, echipa „Let`s Do It, Romania!” a realizat un parteneriat cu compania de software QUALITANCE, care va dona câte un euro pentru fiecare euro donat de societatea civilă. Pentru a acoperi suma de bani necesară, românii sunt invitaţi să doneze pe platforma de crowdfunding Indiegogo.com la acest link pentru a strânge 36.170 de dolari, sumă care include atât costuri de dezvoltare şi lansare a aplicaţiei şi platformei, cât şi costurile campaniei de crowdfunding. 

„Realizarea unei astfel de aplicaţii de mobil, care are în spate două platforme online, Harta Deşeurilor şi Registrul de sesizări către autorităţi, cu toate informaţiile despre coordonatele GPS ale fiecărei autorităţi publice locale din România, presupune un efort logistic şi financiar pe măsură. Vrem să punem la punct un sistem complet, uşor de utilizat şi care funcţionează perfect, pentru ca cetăţenii României să aibă încrederea că solicitarea lor primeşte un răspuns şi motivaţia de a acţiona atunci când descoperă o zonă poluată cu deşeuri. Pentru ca acest lucru sa devină posibil, avem nevoie de donaţiile voastre, ale voluntarilor Let`s Do It, Romania, care aţi crezut în noi încă de la început. Haideţi să ne unim din nou pentru o cauză comună!“, a declarat Andrei Coşuleanu, director executiv al  „Let`s Do It, Romania!“.

Campania de crowdfunding continuă timp de 40 de zile, iar fondurile strânse vor fi destinate dezvoltării aplicaţiei „Let`s Do It!” în România, pentru a fi preluată, în viitor, şi de alte ţări din „Let`s Do It, World!”, comunitatea internaţională care a implicat până în prezent 112 ţări şi 11 milioane de voluntari pentru o planetă curată.

Cei care vor să se implice în campania de crowdfunding „Let`s Do It, Romania!“ pot proceda astfel:

  • pot dona pe Indiegogo.com la acest link şi pot alege cadoul eco preferat
  • pot trimite un mesaj către alţi oameni cunoscuţi, invitându-i să susşine campania
  • pot da „join” evenimentului de pe Facebook şi îşi pot invita prietenii să suţină cauza
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite