La grătar, în mijlocul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Parcul Tineretului sunt 47 de grătare amenajate de Primăria Sectorului 4 care vă aşteaptă în weekend, care se închiriază cu buletinul.Închirierea lor nu costă nimic, dar e bine să mergi din timp, pentru a evita aglomerarea.

În Parcul Copiilor, chiar în spatele Palatului Copiilor, se află locul perfect pentru amatorii de grătare. Nu este nevoie să ieşi din oraş cheltuiend pentru carburant şi este foarte uşor să strangi gunoiul după ce termini. Nu ai grija transportului grătarului ori a locului de unde te aprovizionezi, pentru că parcul de grătare se află în mijlocul oraşului, la iarbă verde.

În Parcul Copiilor se află 47 de cuptoare din piatră de diferite capacităţi. În jurul lor se găsesc buturugi care pot fi folosite ca scaune sau ca măsuţe de preparat. Între fiecare trei-patru cuptoare se afla coşuri pentru gunoaiele menajere, astfel încăt nu mai trebuie să cari gunoiul până acasă sau, mai rău, să îl abandonezi pe spaţiile verzi.

După ce grătarul este gata, masa se poate servi pe bănci, la măsuţe rustice sau în foişoarele răcoaroase.
„Bucureştenii par încăntaţi de ideea asta. În weekend, foişoarele se ocupă primele şi de obiciei rămănem fără grătare libere“, ne-a declarat unul dintre supraveghetorii parcului.

Închiriat cu buletinul

Accesul în parc este liber, dar pentru grătar trebuie să laşi o garanţie. „Ca să primeşti un grătar metalic trebuie să laşi garanţie buletinul. Apoi cu grătarul te duci la unul dintre cuptoare şi te apuci de încins cărbunii“, ne explica Mihai, unul dintre clienţii fideli. Programul de funcţionare este zilnic între 10.00 - 22.00.

„Grătaragii“ sunt încurajaţi să işi străngă gunoaiele, dar pentru că nu toţi respectă regulile de bun simţ există o echipă de la ADP care are grijă ca gunoiul să ajungă întotdeauna la locul lui. Securitatea este asigurată, zi şi noapte, de o echipa a Poliţiei Comunitare.

„Mă bucur că au făcut spaţiul pentru grătare în parcul ăsta, este una din puţinele măsuri bune luate în sectorul ăsta. Avem şi noi, oamenii cu venituri mici, unde să ne relaxăm, mai uităm de probleme“, ne spune doamna Geta, în timp ce curăţă vinetele rumenite, abia luate de pe grătar.

Fără apă potabilă în parc

Singura deficienţă a parcului este, după cum ne anunţă panoul de la intrare, lipsa sursei de apă potabilă, ceea ce îi obligă pe oameni să vină de acasă cu sticle pline, în special dacă vor să gătească mici sau preparate din carne tocată.

În acelaşi parc, langă spaţiul destinat grătarelor, se află un parc pentru copii, o pistă de carting şi un ştrand.

Păduri din jurul Capitalei

Pădurea şi Lacul Snagov, din judeţul Ilfov, sunt situate la circa 40 de km de Bucureşti, cu acces prin DN1. Pe Lacul Snagov se pot practica diferite sporturi nautice şi de agrement.

Lacul şi Pădurea Căldăruşani

Sunt situate la circa 45 de km de Bucureşti, cu acces din DN1 prin Moara Vlăsiei, judeţul Ilfov. Nu sunt amenajate turistic.

Pădurea Băneasa

Situată la circa 10 km de Bucureşti, cu acces prin DN1, este un loc de recreere amenajat cu terase. Aici se află şi Grădina Zoologică.

Pădurea şi Lacul Cernica
Situate la 14 km de Capitală, cu acces prin Autostrada Soarelui. Pe malul drept al lacului este amenajat un ştrand cu debarcader, restaurant şi terenuri sportive.

Lacul Mogoşoaia

Situat la 15 km de Bucureşti, cu acces prin DN1A, are 66 ha, pe malul sau stâng fiind amenajat un ştrand, chiar lângă Complexul Palatele Brâncoveneşti.

Pădurea Comana

Situată la circa 30 km de Bucureşti, cu acces prin Autostrada Bucureşti-Giurgiu, prin Adunaţii Copceni spre satul Comana, pădurea este un parc natural neamenajat turistic.

București

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite