Intrare gratuită la Muzeul Antipa, de Ziua Mondială a Animalelor. ASPA organizează și un târg de adopții

0
Publicat:

Ziua Mondială a Animalelor va fi sărbătorită miercuri, 4 octombrie 2023 la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. Iubitorii de animale au ocazia de a pleca acasă cu un prieten necuvântător. 

Muzeul Grigore Antipa poate fi vizitat gratuit, de Ziua Mondială a Animalelor FOTO Arhivă
Muzeul Grigore Antipa poate fi vizitat gratuit, de Ziua Mondială a Animalelor FOTO Arhivă

„Vă invităm, așadar, pe toți cei care iubiți animalele, fie că le purtați sau nu numele, să vă petreceți ziua la muzeu, și să participați la activitățile pregătite special pentru a marca acestă zi”, au transmis reprezentații muzeului, într-un comunicat de presă.

Iubitorii de câini și pisici sunt așteptați de ASPA și Asociația TNR la târgul de adopții care va avea loc pe peluza Muzeului. Sperăm ca toți participanții să-și găsească un companion blănos. ASPA și TNR precizează că patrupedele sunt sănătoase, microcipate, deparazitate, vaccinate și, în funcție de vârstă, sterilizate.

Caii și câinii sunt unele dintre cele mai afectuoase și loiale animale. Vizitatorii Muzeului pot participa la demonstrații de dresaj canin și ecvestru susținute de Jandarmeria Română.

Cei mici vor avea și o zonă dedicată pentru exersarea abilităților artistice, unde vor putea desena, colora animăluțele lor preferate.

Programul activităților

10.00-19.00 - Vizitarea gratuită a expoziției permanente

10.00-16.00 – Târg de adopții – câini și pisici

10.00-18.00 – Desene colorate cu animale preferate

12.00-18.00 – Demonstrații de dresaj canin și ecvestru

Afiș eveniment
Afiș eveniment

Ziua Mondială a Animalelor a luat naștere în urma convenției ecologiștilor din Florența, în anul 1931, și a avut drept scop atragerea atenției asupra creșterii alarmante a numărului speciilor de animale pe cale de dispariție. În prezent, această zi are menirea de a recunoaște rolul important ocupat de animale atât în natură, cât și în viața oamenilor.

Parteneri ai evenimentului sunt: Primăria Municipiului București, prin Direcția de Mediu-Serviciul Ecologie Urbană, Jandarmeria Română, Autoritatea Pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) și Asociația TNR.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite