Încep lucrările la Pasajul Piaţa Sudului. Traficul rutier din zonă va fi restricţionat, iar staţia de autobuze se suspendă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de mâine, 8 iulie, încep lucrările la Pasajul Piaţa Sudului, cea mai mare lucrare de infrastructură ce va fi realizată cu fonduri europene în Capitală. Totodată, circulaţia rutieră va fi restricţionată în zonă, iar staţia de autobuz „Şos. Olteniţei“ va fi suspendată.

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti au anunţat că de marţi, 8 iulie, demarează lucrările la cel mai mare proiect de infrastructură realizat cu fonduri europene din Bucureşti: Pasajul subteran Piaţa Sudului.

Marţi, după ora 10.00, se va restricţiona parţial circulaţia rutieră pe Calea Văcăreşti, între str. Mărţişor şi Sos. Olteniţei. Pentru realizarea lucrării, pe Calea Văcăreşti, în zona menţionată, se va devia traficul rutier, asigurându-se trei benzi de circulaţie pe sensul către Şos. Olteniţei şi două benzi de circulaţie pe sensul spre Bulevardul Tineretului (faţă de trei benzi pe sens, existente în prezent).

Totodata, se închide temporar accesul din Calea Văcăreşti la benzinăria Agip şi se instituie restricţia de oprire în zona lucrărilor.

Staţia RATB se suspendă

Tot de marţi, staţia de autobuze ,,Şos. Oltenitei’’ (linii 312, 313, 381, 634, N103, N105), amplasată pe Calea Văcăreşti, după intersecţia cu Şos. Olteniţei, sens Piaţa Unirii, respectiv staţia ,,Piaţa Sudului’’ (linia 634), amplasată pe Calea Văcăreşti, înainte de intersecţia cu Şos. Olteniţei, sens terminal ,,ROMPRIM”, se suspendă.

Totodată, autobuzele liniilor 634 şi N103 vor efectua opriri pe Şos. Olteniţei în staţia ,,Piaţa Sudului”, corespunzătoare liniei 232, sensul spre Calea Văcăreşti.

Cum o să arate Pasajul Piaţa Sudului?

Pasajul se va întinde pe direcţia Calea Văcăreşti – Strada Niţu Vasile, iar investiţia totală este de peste 127 de milioane de lei, dintre care aproximativ 85 de milioane de lei fonduri europene.

Pasajul Piaţa Sudului va avea o lungime de 356 de metri şi va fi construit pe direcţia Calea Văcăreşti – Strada Niţu Vasile, în apropierea unei alte lucrări de infrastructură: Pasajul suprateran Mihai Bravu, unde se lucrează la foc continuu. Pasajul de la Piaţa Sudului va avea două benzi pe sens. Lungimea rampei de intrare în pasaj dinspre Calea Văcăreşti va avea 111 metri, iar rampa de ieşire spre Niţu Vasile – 160 de metri.

Întreaga lucrare de infrastructură presupune, de asemenea, realizarea a patru pasaje pietonale în intersecţie, pe direcţia Strada Niţu Vasile - Calea Văcăreşti, de o parte şi de alta a pasajului rutier, dar şi către staţiile de tramvai. Totodată, din lucrarea de infrastructură face parte şi realizarea unei legături pietonale printr-un pasaj subteran între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai aflate pe Şoseaua Olteniţei.

De asemenea, partea carosabilă şi trotuarele din intersecţia Calea Văcăreşti - Şoseaua Olteniţei – Strada Niţu Vasile vor fi modernizate, iar în sensul giratoriu vor fi patru benzi de circulaţie. Tot aici se vor moderniza şi utilităţile (energie electrică, alimentare cu apă, canalizare, iluminat), urmând să se refacă şi linia de tramvai existentă atât pe Calea Văcăreşti, cât şi pe Şoseaua Olteniţei. 

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite