Încă un minim istoric la preţurile apartamentelor noi din Bucureşti. Vezi cu cât au scăzut şi cu cât se mai vând

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţurile locuinţelor noi din Bucureşti s-au redus de la începutul anului în medie cu 6,3%, însă sunt cu 23% mai mari faţă de cele ale apartamentelor vechi, arată o analiză a imobiliare.ro.

Portalul imobiliare.ro notează că preţurile apartamentelor nou-construite din zona Capitalei au înregistrat scăderi record. Comparativ cu primele nouă luni ale anului 2011, scăderea este cu 2,3 puncte procentuale mai mare. Astfel, dezvoltatorii imobiliari solicită în medie 1.377 de euro pentru fircare metro pătrat al unei locuinţe noi.

"În Bucureşti, preţul solicitat pentru apartamentele noi este, în medie, cu 23% mai mare decât cel al apartamentelor vechi. Diferenţele variază în funcţie de numărul de camere: de exemplu, preţul locuinţelor noi cu două camere e cu 17% mai mare decât cel al unităţilor locative din blocurile vechi, în vreme ce locuinţele noi cu trei camere sunt cu 30% mai scumpe decât cele vechi. Însă în zonele periferice se pot întâlni cazuri în care locuinţele din blocurile vechi au preţuri mai mari decât cele noi, principalul motiv pentru această discrepanţă fiind localizarea mai bună a celor dintâi", a declarat, într-un comunicat, Dorel Niţă, coordonatorul proiectului Analize Imobiliare.

Pentru un apartament de două camere, cel mai ieftin preţ al unuii apartament nou se găseşte în cartierul Militari, preţul mediu cerut pentru o asemenea locuinţă, de 56 de metri pătraţi, fiind de 51.000 de euro.Acesta este urmat de Berceni, cu un preţ cerut de 52.000 de euro pentru o unitate locativă de circa 59 de metri pătraţi. În Dristor-Vitan Vechi, preţul mediu cerut pentru un apartament de 59 metri pătraţi este de 56.500 de euro în timp ce în Pipera o locuinţă de 57 metri pătraţi poate fi cumpărată cu 57.900 de euro.

La polul opus, în categoria cartierelor cu locuinţe destinate clasei cu venituri medii-superioare se încadrează printre Băneasa, Decebal-Calea Călăraşilor, Tineretului-Timpuri Noi, Unirii şi Tei, unde un apartament cu două camere, de circa 60 metri pătraţi, poate fi cumpărat cu sume cuprinse între 73.500 de euro şi 92.000 de euro.

În zonele Dorobanţi-Floreasca şi Herăstrău-Nordului sunt cele mai scumpe locuinţe noi cu două camere,unde preţul mediu cerut pentru un apartament de 61-62 de metri pătraţi se ridică la 125.000 de euro.

Cele mai ieftine apartamente de trei camera pot fi achiziţionatecu un preţ mediu de 49.000 – 50.000 de euro în Rahova sau Prelungirea Ghencea. În cartierele Colentina, Bucureştii Noi, Militari, Berceni şi Titan apartamanele cu trei camere au între 77 şi 85 de metri pătraţi şi preţuri de 82.500 de euro-93.500 de euro 

În cartierele Dristor-Vitan Vechi, Pipera, Băneasa, Tineretului-Timpuri Noi, Decebal-Calea Călăraşilor, Unirii şi 1 Mai apartamentele de trei camere cu o suprafaţă de circa 95 de metri pătraţi este scos la vânzare în intervalul de preţ 100.000-150.000 de euro.

Cartierul Tei, Dorobanţi-Floreasca şi Herăstrău-Nordului conduce şi la acest segment. Preţurile cerute de dezvoltatori pentru aceste apartamente se înscriu în intervalul 174.000- 190.000 de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite