Hoţii prinşi cu focuri de armă după ce au spart un restaurant din zona Unirii au fost arestaţi preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru bucureşteni au fost prinşi miercuri noaptea, după ce au spart un restaurant din zona Unirii din Capitală, de unde au luat bunuri în valoare de aproximativ 10.000 de euro, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 au solicitat instanţei arestarea preventivă a lui Florin Dinu, Andrei Bogdan Sandu şi Sorin Ilie, pentru furt calificat. Cel de-al patrulea, D.L., va fi judecat în stare de libertate deoarece este minor.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele celor trei, pentru o perioadă de 29 de zile, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public remis, joi. Decizia poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de marţi spre miercuri, Florin Dinu şi Andrei Bogdan Sandu, ajutaţi de Sorin Ilie, au spart un restaurant, de unde au furat bunuri în valoare de aproximativ 10.000 euro, fiind surprinşi în flagrant.

Membrii grupării infracţionale, care furau din locuinţe şi din societăţi comerciale după ce forţau sistemele de închidere, erau urmăriţi de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale -Poliţia Sectorului 6 şi ai Biroului de Investigaţii Criminale - Secţia 21 Poliţie.

Sorin Ilie (44 de ani), Florin Dinu (23 de ani) şi Andrei Sandu (27 de ani), însoţiţi de D.L. (16 ani), au mers, miercuri, în jurul orei 00.05, cu un autoturism inscripţionat taxi, marca Dacia Logan, pe Splaiul Unirii, unde au coborât şi au supravegheat zona unui restaurant, aşteptând ca ultimii angajaţi să părăsească localul.

La ora 00.25, imediat după ce ultima angajată a părăsit localul şi a asigurat uşa de la intrare, Florin Dinu a forţat un geam termopan aflat în partea laterală a restaurantului. În acest timp, D.L. şi Andrei Sandu s-au aşezat pe o bancă în imediata apropiere a localului, urmărind cu atenţie dacă sunt observaţi de cineva, iar Sorin Ilie a rămas la autoturism. După 10 minute, Florin Dinu şi Andrei Sandu au intrat în restaurant, iar timp de aproximativ 45 de minute au căutat şi au demontat aparatura electronică aflată pe pereţii localului.

În jurul orei 1:15, Sorin Ilie a parcat autoturismul aproape de geamul termopan forţat, iar ceilalţi trei au început să care mai multe bagaje voluminoase şi aparatură electronică. La ora 1.25, Sorin Ilie, şi D.L. au plecat cu maşina, iar Florin Dinu şi Andrei Sandu au mers pe jos, în aceeaşi direcţie. În acel moment, autoturismul a fost blocat de poliţişti, iar cei doi au fost imobilizaţi.

Ceilalţi doi care mergeau pe jos au încercat să fugă şi au fost prinşi la aproximativ 200 de metri de locul comiterii faptei, pentru oprirea lor fiind efectuate somaţiile legale şi executate cinci focuri de avertisment în plan vertical, a precizat Poliţia Capitalei.

Poliţiştii au găsit în autoturism mai multe bunuri electronice, o cutie metalică tip seif şi băuturi alcoolice.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite