FOTOGALERIE Muzeul Antipa: record de vizitatori, 60.000 într-o singură lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa“, redeschis la 17 septembrie, a înregistrat în prima lună 59.835 vizitatori. Tot atâtea persoane vizitau muzeul într-un an, în perioada 2000 - 2009.

Recordul zilei la Muzeul Antipa a fost pe 23 octombrie, când au fost înregistraţi 4.955 de vizitatori, depăşindu-se astfel recordul istoric de vizitare cunoscut, de 4.450 de persoane, se arată într-un comunicat de presă.
Din totalul vizitatorilor înregistraţi în intervalul 17 septembrie - 17 octombrie 2011, 34.047 au fost copii şi studenţi, numărul adulţilor ridicându-se la 25.788.



Click pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini din interiorul muzeului

Dumitru Murariu, directorul muzeului, afirma la inaugurarea de luna trecută că se aşteaptă ca Muzeul să fie vizitat de circa 250.000 de persoane anual. Potrivit conducerii instituţiei, înainte de 1989 maximum de vizitatori pe an era de 350.000.


image
image
image
image

Click pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini din interiorul muzeului

Muzeul are acum cinci săli în care se vor proiecta documentare, 66 de infotouch-uri, proiecţii 3D, plasme şi sisteme interactive de prezentare a exponatelor. Odată cu nodernizarea a fost modificat şi conceptul de prezentare. Ceea ce înainte era grupat în funcţie de clasificări ori grad de evoluţie acum este prezentat pe bioregiuni. În muzeu sunt amenajate o cafeterie, o sală multimedia, două săli pentru activităţi cu copiii şi un magazin cu suveniruri.

Noua faţă a Muzeului Antipa din Bucureşti

Click pe imagini pentru a vedea cum arată interiorul muzeului!

CITIŢI ŞI:
FOTOGALERIE Mii de oameni au stat cu orele la coadă la Muzeul Antipa. Vezi de ce!

Cinci vizitatori pe minut la „Antipa“

FOTOGALERIE S-a deschis Antipa! Aproape 31.000 de lei a câştigat muzeul ieri, din bilete

FOTOGALERIE Mii de oameni au stat cu orele la coadă la Muzeul Antipa. Vezi de ce!

Lucrările de modernizare a muzeului au fost asigurate, în cea mai mare parte parte, din fonduri ale Ministerului Culturii. Cheltuielile s-au ridicat la 13.030.000 euro.
Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" poate fi vizitat de marţi până duminică inclusiv, în intervalul orar 10,00 - 20,00 (la ora 19,00 intră ultimul vizitator), preţul unui bilet întreg fiind de 20 de lei. Copiii de până la şapte ani au acces gratuit, elevii trebuie să plătească 5 lei iar studenţii şi pensionarii 10 lei. Lunea muzeul este închis.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite