FOTO Primele două parcuri verzi de birouri din Bucureşti, West Gate şi Novo Park, au obţinut certificarea BREEAM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectele de birouri West Gate şi Novo Park, situate în vestul şi respectiv în nordul Bucureştului, au obţinut certificarea BREEAM Very Good. În urma acesteia, investitorul Liviu Tudor deţine cea mai mare suprafaţă de birouri verzi din ţară.

Novo Park este amplasat în apropierea staţiei de metrou Pipera şi este format din şapte clădiri de birouri, cu o suprafaţă totală de peste 75.000 de metri pătraţi închiriabili. Primele trei clădiri, măsurând o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi, au fost recent certificate BREEAM, iar până la finalul anului urmează ca şi celelalte patru imobile să obţină calificativul de clădire verde.

West Gate se află în vecinătatea staţiei de metrou Preciziei şi cuprinde cinci clădiri, totalizând o suprafaţă închiriabilă de 75.000 de metri pătraţi. Pentru primele patru clădiri de birouri, care însumează 60.000 de metri pătraţi, s-a obţinut certificarea BREEAM, în timp ce a cincea clădire va obţine certificarea după un an de funcţionare, potrivit standardelor BREEAM.

Liviu Tudor, proprietarul celor două parcuri de afaceri, a declarat că se investeşte constant pentru calitatea chiriaşilor: „Ambele parcuri de birouri sunt aproape 100% ocupate, însă acest lucru nu ne împiedică să investim constant în calitatea oferită chirişilor“ , a precizat Tudor.

În urma investiţiilor realizate în optimizarea consumului energetic, taxele de administrare suportate de chiriaşi scad cu 5-6%, scădere ce reprezintă, în funcţie de suprafaţa ocupată de fiecare chiriaş, economii anuale de zeci de mii de euro.

„În cazul West Gate şi Novo Park, investiţia în fiecare dintre clădiri a fost cuprinsă între 15 şi 20 de milioane de euro, iar investiţia ulterioară pentru a obţine certificarea BREEAM a oscilat intre 1,5 şi 3 milioane de euro pentru fiecare clădire certificată”, a  spus bărbatul.

Pe aceeaşi temă: 

Green Gate, clădirea bucureşteană de birouri cu grădini suspendate începe „să crească“

Primii „locatari“ s-au instalat în Sky Tower. Raiffeisen Bank şi-a mutat sediul în cea mai înaltă clădire din România

Cathedral Plaza, turnul de 19 etaje din coasta Catedralei Sfântul Iosif, nu se lasă demolat. Primăria: „În niciun moment nu s-a ignorat hotărârea judecătorească“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite