Familia lui Ionuţ, copilul ucis de câini, a înfiinţat o asociaţie în memoria lui: Ajutăm copiii bolnavi, pe cei atacaţi de animale domestice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia Anghel, cea care şi-a pierdut copilul anul trecut, a decis să înfiinţeze un ONG prin care să păstreze vie imaginea micuţului Ionuţ, ucis de o haită de câini. Valentin Anghel. Tatăl copilului, spune că momentan nu are experienţă, dar speră să ajute alţi copii care au nevoie de un sprijin.

Valentin Anghel a declarat, pentru „Adevărul“, că a decis după moarte micuţului Ionuţ să înfiinţeze o asociaţie prin care să păstreze vie imaginea copilului care a fost ucis de o haită de câini.

„Scopul principal al Asociaţiei Memoriale Ionuţ Cosmin Anghel (AMICA) îl reprezinta păstrarea memoriei copilului Ionuţ  şi a urmărilor sociale produse de moartea tragică a acestuia în societatea românească, precum şi vegherea asupra respectării, implementării, aplicării Legii Ionuţ, lege apărută ca urmare a morţii acestuia“, a spus tatăl micuţului.

De asemnea, tatăl micuţului a explicat că asociaţia va avea ca scop şi promovarea valorilor umane, a ideilor de normalitate şi toleranţă în societatea românească, promovarea respectării demnităţii umane, a integrităţii fizice şi morale a copiilor, ajutorarea copiilor cu probleme de sănătate şi a celor care au fost atacaţi de câini fără stăpân sau de alte animale domestice.

„De asemenea, susţinem sprijinirea copiilor maltrataţi sau a celor care au fost victimele abuzurilor indiferent de natura acestora, sprijinirea în vederea recuperării copiilor neadaptaţi, a celor cu dizabilităţi genetice sau dobândite în urma traumatismelor de orice natură, integrarea şi educarea copiilor în standardele unei societăţi civilizate, acordarea de sprijin şi îndrumare familiilor nevoiaşe cu unul sau mai mulţi copii“, a mai ţinut să precizeze tatăl lui Ionuţ.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite