Fabrica de pompe „Aversa” falimentară  sub conducerea statului, renăscută de un investior privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
fabrica aversa

Intrată în faliment în primăvara anului trecut, fabrica de stat care producea pompe „Aversa Bucureşti” a repornit producţia, dar pentru o altă companie. Halele întreprinderii au fost închiriate firmei „Industrialexport”.

Înfiinţată în anul 1881, fabrica de pompe „Aversa Bucureşti” a fost nevoită să-şi trimită angajaţii acasă în primăvara anului trecut deoarece compania se afla în insolvenţă, informează Economica.net.

În luna decembrie a anului 2012, cei 220 de salariaţi au fost rechemaţi la lucru după ce spaţiul de producţie şi toate utilajele au fost închiriate firmei „Industrialexport”, controlată de compania de energie „Romenegro”.

„În momentul de faţă uzina produce, are comenzi pentru pompe de la mai mulţi clienţi şi toţi cei 220 de angajaţi care fuseseră de aproape un an în concediu fără plată au revenit la muncă. Firma care produce pompe în halele şi cu utilajele Aversa este Industrialexport, care le-a închiriat. De altfel, reprezentanţii acesteia şi-au exprimat interesul să cumpere integral activele fabricii. Mai există şi alte firme interesate”, a precizat Stan Popa,  vicepreşedintelui AVAS (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului ) pe Privatizare şi Management

Fabrica de pompe „Aversa” a fost înfiinţată în anul 1882 de către un investitor de origine germană stabilit în România. Acesta a deschis un mic atelier de forjă pe terenul situat în fostul „Câmp al Moşilor” din „Gura Oborului”.

După izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, fabrica se reprofilează pe producerea de armament. Angajaţii produc piese pentru mitraliere sau  fabrică diferite corpuri de bombe.

În 1945, Adunarea Generală a Acţionarilor decide ca vechea fabrică să se reprofileze. Confruntarea Bucureştiului cu o serie de incendii în perioada 1945-1946 le oferă acţionarilor afacerea momentului. Fabrica începe producţia de pompe de stins incendii.

Până să declare intrarea în faliment, „Aversa” se afla printre cei mai importanţi producători de pompe din centrul şi estul Europei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite