DNA solicită Primăriei Sectorului 1 contractele privind modernizarea unor şcoli şi licee. Armand: Firma aleasă de PSD are legături cu Vladimir Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

DNA a solicitat Primăriei Sectorului 1 contractele care privesc divizele şi studiile de fazabilitate pentru modernizarea mai multor licee şi şcoli din sector, din perioada administraţiei fostului primar, Daniel Tudorache.

Este vorba de 6 contracte încheiate de primăria sectorului cu firma Be Home Concept SRL.

„Direcţia Naţională Anticorupţie a început cercetările cu privire la afacerile studiilor DALI (devize umflate şi supraevaluate) pentru şcolile din Sectorul 1 din perioada administraţiei PSD – Tudorache. Firma aleasă de PSD care a realizat devizele umflate are legături cu Vladimir Plahotniuc. Aşa au „reparat” şcolile pesediştii în fiecare an. De asta urlă disperaţi acum împotriva noastră. Că nu mai au cum să fure”, a scris actualul primar Clotilde Armand pe Facebook.

Mai multe publicaţii au investigat cazul acestei firme, iar Buletin de Bucureşti a descoperit că, numai anul trecut,  Be Home Concept SRL a primit aproape 9 milioane de lei de la primăria condusă de Tudorache pentru realizarea documentaţiilor DALI.

Potrivit documentelor firmei Be Home Concept SRL publicate în Monitorul oficial, firma este deţinută în acte de Elena Bejan din Găeşti, Dâmboviţa.

În 2013, ea a devenit acţionar unic după ce a preluat un pachet de 50% din acţiuni de la Mihail Antohii, un cetăţean moldovean de 61 de ani, domiciliat la Chişinău.

Potrivit Buletin de Bucureşti, care citează presa din Republica Moldova, Mihail Antohii ar fi controlat o parte din traficul cu ţigări dintre spaţiul ex-sovietic şi România, scrie G4Media.

Rise Project a arătat că firma Be Home Concept a renovat şi vila lui Vladimir Plahotniuc din Pipera, fostul jupân de temut din Republica Moldova, fugit din ţară şi căutat pentru furtul miliardului de dolari din băncile moldovene.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite