Copiii au idei de criză: vând limonadă la colţul străzii pentru că nu au bani de mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Învăţaţi de mici care este valoarea banului, un grup de puşti din cartierul Timpuri Noi şi-a propus să strângă „o cutie de bani“ şi să organizeze o mega-petrecere, nu doar pentru ei, ci pentru toţi copiii din cartier care nu au bani să plece la mare în vara aceasta de criză.

Deşi mulţi dintre ei nici au învăţat bine alfabetul, sunt atât de isteţi încât au adaptat o idee de afacere din Statele Unite. Cici, Mihaela, Robert, Beatrice, Isabelle şi Serina au cumpărat o pungă de lămâi, paie colorate, pahare de unică folosinţă şi au adus din casă o ceşcuţă de zahăr şi s-au apucat să vândă la colţul bulevardului Mircea Vodă limonadă „de cea mai bună calitate“, după cum o recomandă clienţilor care le trec calea.

Fac 15 lei în 30 de minute

Mai mult, micuţii întreprinzători au improvizat o masă dintr-o lădiţă de plastic, iar în timp ce o parte dintre ei se ocupă cu prepararea băuturii, ceilalţi lipesc afişe colorate pe garduri. Şi începe distracţia: „Bună ziua,  doriţi să vă servim cu o răcoritoare? Avem şi o reducere pentru dumneavoastră“, abordează unul dintre copii o doamnă care nu poate rămâne indiferentă în faţa ideii inedite a acestora. „Pentru că sunteţi printre primii clienţi, vă oferim limonada la preţul redus, 1,5 lei în loc de 2 lei“, completează Beatrice, una dintre gemenele grupului.

Clienta gustă răcoritoarea şi dă verdictul care îi face să sară în sus de bucurie: „Este nemaipomenită limonada! Vă dau 3 lei pentru ea şi mai trec şi mâine“, spune femeia. Afacerea este una prosperă ţinând cont că, în jumătate de oră de vândut limonadă, copiii au strâns 15 lei.

Beatrice, 10 ani: „ Limonada o facem în faţa clientului şi punem zahăr în ea atât cât doreşte. Nu ne refuză mulţi, pentru că e cald şi vor să se răcorească"

image

Mirey, 6 ani: „Când ies de la grădiniţa vin să-i ajut şi eu pe prietenii mei. Sora mea m-a învăţat să fac limonada"

image

Serina, 11 ani : „Vom strânge bani până când vom fi siguri că putem face o mega petrecere"

image

Robert, 10 ani : „Mă plictiseam în vacanţă şi m-au invitat prietenele să vând limonadă alături de ele"

image

Mihaela, 6 ani: „Limonada noastră e cea mai bună! Eu pun zahărul în ea şi amestec cu paiul"

image

Cici, 11 ani: „Am vrea să vindem limonadă într-o zonă în care circulă mai multă lume. Dar părinţii spun că suntem mai în siguranţă lângă bloc"

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite