Circulaţie restricţionată în Piaţa Constituţiei, pentru concertul de la festivalul Zilele Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia în Piaţa Constituţiei este restricţionată, sâmbătă, în Piaţa Constituţiei, pe Bulevardul Unirii şi pe Bulevardul Libertăţii, pentru concertul organizat de Primăria Capitalei de Zilele Bucureştiului, la împlinirea a 557 de ani de atestare istorică a oraşului.

Pe Bulevardul Unirii, traficul rutier va fi oprit de la ora 08.00, între bulevardul I.C. Brătianu şi bulevardul Libertăţii. De la ora 15.00 va fi blocat traficul rutier şi pe bulevardul Libertăţii, între bulevardul Naţiunile Unite şi Calea 13 Septembrie, restricţii care se vor menţine până duminică, la ora 01.00.

De asemenea, în perioada 23-25 septembrie, de la orele 19.00, pentru concerte şi proiecţii pe faţada Palatului Parlamentului va fi restricţionată circulaţia, gradual, pe bulevardul Unirii, între bulevardul I.C. Brătianu şi Piaţa Constituţiei şi pe bulevardul Libertăţii, între bulevardul Naţiunile Unite şi Calea 13 Septembrie.

Zilele Bucureştiului 2016, eveniment cu acces gratuit, organizat de Primăria Capitalei pentru marcarea împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a oraşului, se desfăşoară până duminică, în Piaţa Constituţiei, Parcul Cişmigiu şi Parcul Herăstrău, unde au loc concerte, expoziţii, ateliere, spectacole de teatru şi parade, plimbări cu trăsuri, spectacole de teatru pentru copii, dar şi ”Bătaia cu flori”.

Sâmbătă, în Piaţa Constituţiei vor avea loc concerte, iar opt trupe de teatru de stradă din ţări ca Spania, Italia şi Franţa vor susţine mai multe reprezentaţii.

Arcub - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti organizează sâmbătă un concert eveniment, de la ora 17.00 până la miezul nopţii, cu artişti precum Andra, Ştefan Bănică Jr, Zdob şi Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Loredana, Connect-R, Gabriel Cotabiţă, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix şi Lidia Buble.

Clovni şi păpuşi uriaşe, fluturi şi dansatori luminoşi se vor plimba, sâmbătă, de la ora 15.00, printre spectatori şi vor oferi mini-reprezentatii pline de muzică şi culoare atât în Piaţa Consitutiei, cât şi pe străzile alăturate.

În aceeaşi zi, în Parcul Herăstrău vor fi organizate, în intervalul 10.30 – 22.00, târgul de meşteşugari, parada costumelor de epocă şi plimbări cu trăsuri. Între spectacolele artistice care vor avea loc se numără ”Capra cu trei iezi”, pus în scenă de artiştii de la Teatrului Ţăndărică, muzică de promenadă din Bucureştiul interbelic – orchestra de suflători ”Olimpia”, precum şi un program de folclor românesc, minorităţi şi comunităţi naţionale, orchestră.

În Parcul Cişmigiu, între orele 10.00 şi 20.00, sunt programate evenimente precum Show Dance Art, Dance World, Claudia Stroe – Magic Buble Show, spectacol de Magie şi un moment de circ amatori.

Duminică, în Parcul Herăstrău, în afară de târgul de meşteşugari, parada costumelor de epocă şi plimbări cu trăsuri, va avea loc ”Bătaia cu flori”, între orele 17.30 şi 18.00 – un obicei ce datează din anul 1890. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite