Centrul de Sănătate „Sfântul Nectarie“ oferă servicii gratuite persoanelor defavorizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul oferă servicii gratuite pentru cei care provin dn medii defavorizate FOTO Primăria Sectorului 6
Centrul oferă servicii gratuite pentru cei care provin dn medii defavorizate FOTO Primăria Sectorului 6

Centrul Multifuncţional de Sănătate „Sfântul Nectarie” pune la dispoziţia locuitorilor care provin din medii defavorizate şi locuiesc în Sectorul 6 al Capitalei servicii medicale gratuite sau parţial subvenţionate.

Centrul oferă consultaţii şi asistenţă medicală de tip ambulatoriu în specializări precum medicina muncii, pediatrie, medicină internă-ecografie, diabet, psihiatrie sau stomatologie. Tot aici, bucureştenii pot beneficia de spitalizare, recuperare şi reabilitare, consiliere psihologică, informare şi servicii de asistenţă socială.
În ceea ce priveşte costurile, acestea variază în funcţiei de veniturile celor care solicită sericiile medicale după cum urmează:

-persoanele cu venit cuprins între 0 şi 500 lei /membru de familie vor beneficia de servicii medicale gratuite, în limita a 800 lei anual

-persoanele cu venit cuprins între 501 şi 700 lei/membru de familie vor achita 30% din costul serviciilor medicale accesate, fără depăşirea plafonului de 800 lei anual

-persoanele cu venit cuprins între 701 şi 900 lei/membru de familie vor achita 50% din costul serviciilor medicale accesate, fără depăşirea plafonului de 800 lei anual

-persoanele cu venit cuprins între 901 şi 1082 lei/membru de familie vor achita 70% din costul serviciilor medicale accesate, fără depăşirea plafonului de 800 lei anual

-persoanele cu venit ce depăşeşte 1082 lei/membru de familie vor achita serviciile medicale integral

Complexul mai pune la dispoziţia persoanelor interesate şi un cabinet medical de medicină de familie în cadrul căruia cadre medicale cu experienţă oferă consultaţii, eliberează reţete compensate şi trimiteri către medicul specialist. Cabinetul este situat vizavi de Teatrul Masca, în apropierea staţiei RATB cu acelaşi nume.

De asemenea, centrul mai oferă şi tratamente de salinoterapie. Cura se bazează pe proprietăţile sării de a emana aerosoli cu efecte benefice asupra sănătăţii, în condiţii de umiditate şi temperatură bine controlate.
Persoanele interesate de aceste servicii se pot adresa la sediul Centrului Multifuncţional de Sănătate „Sfântul Nectarie“, situat pe Bulevardul Uverturii nr.81, Sector 6, sau la numerele de telefon 037.620.32.91, 037.620.32.92, 037.620.32.93, 037.620.32.94.

Procedura de admitere constă într-o cerere tip însoţită de următoarele acte: copie carte de identitate, recomandare de la medicul de familie sau specialist care să conţină durata şi frecvenţa tratamentului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite