Ce faci de 1 Decembrie în Capitală: paradă militară și concerte live la Târgul de Crăciun. Cine încinge atmosfera la Ziua Națională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andra, Nicolae Voiculeţ, Cezar Ouatu, dar şi alţi artişti vor susţine concerte live la Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei în minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie.

Spectacole de 1 Decembrie la Târgul de Crăciun din București FOTO Adevărul
Spectacole de 1 Decembrie la Târgul de Crăciun din București FOTO Adevărul

Conform unui comunicat transmis, luni, de ARCUB, între 30 noiembrie şi 4 decembrie, programul artistic al Târgului de Crăciun include concerte zilnice de colinde, cântece tradiţionale şi hituri celebre în interpretarea unor coruri, orchestre folclorice, ansambluri de alămuri, formaţii etno-rock, artişti pop şi artişti instrumentişti.

Muzica populară, pe 30 noiembrie

Pe 30 noiembrie, la Târgul de Crăciun vor susţine momente artistice, începând cu ora 19.30, Picii lu' Soreasca, Armonia Brass Quintet şi Andra. Ziua Naţională a României va fi sărbătorită pe acorduri de muzică populară. Lavinia Goste alături de maestrul dirijor Marius Zorilă, Orchestra Naţională "Valahia" şi invitatul de onoare Valentin Samfira vor aduce în atenţia bucureştenilor melodii populare din toate zonele etnofolclorice ale ţării, interpretate la instrumente tradiţionale, precum fluier geamăn, cimpoi, caval, ocarină, trâmbiţă, nai sau taragot. Ziua va fi completată cu formaţia Butterfly Band.

Nicolae Voiculeț urcă pe scenă pe 2 decembrie

Ziua de 2 decembrie va fi deschisă de Corul Universităţii din Bucureşti şi Spirit Brass Quintet, iar Nicolae Voiculeţ, artistul care a dus arta naiului în Japonia, America de Nord şi de Sud, colaborator al Orchestrei Filarmonice din Viena, Stockholm şi Praga, va urca pe scenă cu un program de doine şi colinde al concertului "Sus la naltul Cerului", precizează ARCUB.

Folk for Kids, Armonia Brass Quintet şi Lupii lui Calancea vor putea fi ascultaţi pe 3 decembrie. Aceştia vor fi urmaţi, în ultima zi a minivacanţei, de Vocea copilăriei, Corul de Copii Radio condus de dirijorul Răzvan Rădos, Ana Cebotari şi concertul de pop-opera oferit de Cezar Ouatu & Ascendis Choir.

Trei concerte pe seară

"Programul concertelor la Târgul de Crăciun Bucureşti continuă cu o seară specială de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie, cu Felicia Filip în calitate de invitat special. În weekendul 9-11 decembrie, publicul de la Târg se va bucura de trei concerte pe seară ale unor tarafuri, formaţii pop, coruri religioase, coruri de copii şi grupuri vocale", anunță ARCUB.

Pentru iubitorii fotbalului, la Târgul de Crăciun Bucureşti, TVR va continua transmiterea în direct a meciurilor de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, pe ecranele special amenajate.Programul artistic al Târgului de Crăciun Bucureşti 2022 este realizat cu sprijinul Cantus Mundi.

Peste 1.500 de militari defilează la Arcul de Triumf

Peste 1.500 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, SRI, Serviciul de Telecomunicații Speciale şi Administrația Națională a Penitenciarelor vor participa joi, 1 Decembrie, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţională a României.

Militarii români vor avea la paradă aproximativ 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave. 

În plus, la Parada militară vor defila și aproximativ 150 de militari străini, în cadrul unor detașamente din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, precum și militari reprezentând țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României și aproximativ 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii.

La începutul ceremoniei se va intona Imnul Național al României, concomitent cu executarea a 21 de salve de tun, urmat de depunerea unei coroane de flori de către Președintele României, Klaus Iohannis, în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc, și de păstrarea unui moment de reculegere.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite