Câți bani a adus Arena Națională la bugetul Capitalei

0
0

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, luni, pe pagina sa de Facebook că în urma manifestărilor care au avut loc pe Arena Națională s-au încasat aproximativ 5 milioane de lei.

În anul 2020, Arena Națională a adus 2 milioane de lei la bugetul local. Foto: Getty Images
În anul 2020, Arena Națională a adus 2 milioane de lei la bugetul local. Foto: Getty Images

Spre comparație, în anul 2020 încasările au fost de 2 milioane de lei, în 2019, 1,9 milioane de lei, iar în 2018, 1,3 milioane de lei.  

Arena Națională a găzduit până acum, anul acesta, 30 de evenimente, dintre care 23 au fost meciuri de fotbal, un festival de muzică (Saga Festival), târguri, filmări sau manifestări ale unor instituții și companii”, se arată în postarea edilului. 

Acesta a precizat că ultimul eveniment, care a fost organizat pe stadion și pentru care Primăria Municipiului București încasează circa 100.000 de lei, a fost ceremonia de absolvire a studenților de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila" din București, la care au participat aproximativ 8.000 de persoane. 

De asemenea, primarul general al Capitalei a adresat o invitației mediului de afaceri, societății civile sau instituțiilor publice care doresc să organizeze evenimente să aleagă Arena Națională, „o locație modernă, dotată cu tehnologii performante”. 

Am dovedit că putem organiza evenimente de mare anvergură/DOTA/Saga/Euro 2020, evenimentul caritabil We are One, iar dorința noastră este să deschidem acest obiectiv către public astfel încât să dezvoltăm economia locală și să aducem bani la buget, Capitala să fie cunoscută în întreaga lume, iar bucureștenii să se bucure de evenimente de calitate”, conform primarului Nicușor Dan. 

București


Ultimele știri
Cele mai citite