Cathedral Plaza, la al 70-lea proces

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai mari scandaluri imobiliare din Capitală continuă chiar şi după o decizie irevocabilă în instanţă, care atestă ilegalitatea turnului ridicat lângă Catedrala Sfântul Iosif.

Cea mai recentă decizie a unei instanţe cu privire la cazul Cathedral Plaza a fost dată de Tribunalul Neamţ la sfârşitul săptămânii trecute. Judecătorii de aici au respins ca nefondată cererea Arhiepiscopiei Romano-Catolice de a constata că a expirat autorizaţia de construire a imobilului gigant din coasta lăcaşului de cult. Cererea a fost făcută anul trecut, înainte de a se pronunţa Curtea de Apel Suceava, care a decis că autorizaţia de construcţie a lost ilegală încă din momentul semnării ei.

"Această decizie a Tribunalului Neamţ nu schimbă cu nimic situaţia. Clădirea este ilegală. Noi, de-a lungul timpului, am deschis în jur de 70 de dosare în acest caz. Unele dintre ele se închid acum şi pot avea diverse rezoluţii, însă nu pot modifica decizia de la Suceava", a explicat Ofelia Bârsan, avocatul Arhiepiscopiei.
Pentru dezvoltator, Millennium Building Development, decizia Tribunalului Neamţ este „un prim pas pentru clarificarea situaţiei". "Ne exprimăm speranţa că, în cele din urmă, justiţia din România va face dreptate în acest caz", se arată într-un comunicat al companiei.

Citeşte totul despre scandalul vechi de cinci ani, mâine, în paginile de Bucureşti din"Adevărul"!

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite