Câştigi mai mult la multinaţională dacă lucrezi în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile multinaţionale din România oferă salarii angajaţiilor săi în funcţie de regiuni. Astfel, un salariat bucureştean din domeniul managementului câştigă cu aproximativ 40% mai mult decât cei care lucrează în ţară.

Potrivit studiului salarial Mercer 2012, realizat la sfârşitul lunii august, şi în acest an se menţin diferenţele salariale dintre cei care lucrează în Bucureşti la companiile multinaţionale şi cei din restul ţării.

În continuare, posturile de managment înregistrează cea mai mare diferenţă. Un angajat din Bucureşti în domeniul managementului câştigă cu până la 40% mai mult decât unul angajat în altă parte a ţării. Pe când, posturile de specialişti şi cele de execuţie din ţară sunt mai mici cu 15% faţă de cele din Capitală.

Se estimează că în toamna acestui an salariile vor creşte în medie cu 5%, iar bonusurile vor reprezenta 20% din salariul de bază (pentru top management), 15% (middle management) şi între 10 şi 15% (pentru specialişti).

Dintre cele 150 de multinaţionale care au participat la acest studiu, aproximativ 8% doresc să reducă din personal în cursul acestuia an, totuşi, este un procent mai mare faţă de anul trecut, când acesta atingea doar 6%, informează realitatea.net.

"Fluctuaţia cursului euro, precum şi procentul somajului în continuare ridicat duc la o reticenţă a companiilor în acordarea şi atribuirea de creşteri salariale substanţiale”, a declarat Roxana Feregan, consultant în cadrul Consulteam.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite