Bucureşti: Două măsuri noi, din această seară: programul agenţilor economici, până la ora 18.00, iar deplasarea în afara locuinţei, limitată după ora 20.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Prefectura Capitalei a transmis, duminică, faptul că au intrat în vigoare măsurile adoptate prin Hotărârea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă de sâmbătă, atrăgând atenţia că în această seară intră în vigoare două măsuri noi: programul agenţilor economici se desfăşoară până la ora 18.00, iar deplasarea în afara locuinţei este limitată, după ora 20.00.

Potrivit Prefecturii, începând din 28 martie, ora 00:00, au intrat în vigoare măsurile adoptate prin Hotărârea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă nr. 19 din 27 martie 2021.

Sursa citată aminteşte locuitorilor Capitalei că în această seară intră în vigoare două măsuri noi: programul agenţilor economici se desfăşoară până la ora 18.00, iar deplasarea în afara locuinţei este limitată, după ora 20.00.

În Bucureşti, rata de infectare a ajuns la 7,02 la mie.

Sâmbătă, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat o hotărâre privind măsurile restrictive care intră în vigoare, în Capitală, de duminică de la miezul nopţii. Astfel, circulaţia persoanelor este interzisă între orele 22.00-5.00 de luni până joi şi între 20.00-5.00, de vineri până duminică, iar operatorii economici pot funcţiona între 5.00 şi 21.00 în timpul săptămânii, respectiv 5.00-18.00, de vineri până duminică. La mall-uri, trebuie asigurată o suprafaţă de 7 metri pătraţi pentru fiecare persoană, iar accesul în pieţele agroalimentare şi în pieţele volante se va face fără a depăşi jumătate din capacitate. 

Prefectura Bucureşti a făcut câteva precizări cu privire la excepţii: 

1.Cabinetele medicale, inclusiv stomatologice nu sunt afectate de reducerea programului operatorilor economici.

2. Scoaterea animalelor de companie în faţa locuinţei este permisă, cât timp persoana nu se deplasează în nicio altă parte şi prezintă dovada că locuieşte în imobilul în faţa căruia se află.

3. Victimele violenţei familiale se pot deplasa la secţiile de poliţie sau la centrele de primire, ca de altfel, orice persoană care este în situaţia de a fi nevoită să iasă din casă pentru a îşi proteja viaţa sau integritatea fizică, a sa sau a persoanelor pe care le are în grijă.

4. Pentru vaccinare, este permisă deplasarea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite