Bucureşti: Bogdan „Bobby“ Rusu, realizatorul primei emisiuni online de sport extrem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul a îmbinat pasiunea pentru adrenalină cu simţul practic şi a creat prima emisiune românească de pe internet cu şi pentru pasionaţii de sporturi extreme.

Ideea de emisiune i-a venit în urmă cu doi ani şi jumătate, în vara anului 2007, în timpul unei călătorii prin ţară cu un grup de prieteni.

„Suntem toţi pasionaţi de sporturile extreme aşa că ne-am gândit că o emisiune despre acest subiect ar fi foarte interesant de făcut. Noi oricum mergeam la evenimentele de gen aşa că ne-a fost la îndemână să le şi filmăm“, povesteşte Bobby.

Pentru realizarea materialelor, gaşca pleacă în călătorii prin ţară, prin străinătate sau pur şi simplu filmează interviuri cu riderii din Bucureşti. „Mergem la diferite concursuri sau demonstraţii de sport extrem şi filmăm tot, din momentul plecării şi până la întoarcere“, explică braşoveanul.

Tinerii au filmat, până în prezent, câteva concursuri de mountainboarding din Serbia şi din Ungaria pe care urmează să le posteze pe internet. 

Emisiunea, lansată în urmă cu două luni


Deşi Bobby a fost cel care a venit cu ideea, el recunoaşte că nu ar fi putut să ducă totul la bun sfârşit fără ajutorul celorlalţi membri ai echipei: Bogdan,zis şi „Ice“, care se ocupă de tot ce ţine de web, Eryka, care are grijă de imagine şi Mihai, poreclit „Sam“, care se ocupă de editarea filmelor. Emisiunea a fost lansată în luna noiembrie a anului trecut, în cadrul unui concurs de proiecţie video.

Pe site-ul lor, e981.ro, au postat deja trei filmări; una de la demonstraţia Red Bull X-Fighters, una de la o competiţie de căţărători şi încă o filmare de la o întrecere de mountainbike. „O să postăm cam câte o emisiune în fiecare săptămână. La început e mai greu, până o să găsim sponsori, dar lucrurile sunt deja puse în mişcare“, spune Bobby, încrezător.

Se descurcă doar cu trei camere de filmat
Băieţii n-au echipamente foarte performante, dar reuşesc să se descurce bine cu ce au: o cameră semiprofesională pe care a adus-o Bobby din America, o handycam şi o helmetcam (o cameră de filmat care poate fi montată pe cască).

Bobby se ocupă de emisiune doar din plăcere. Meseria lui este de coordonator de evenimente la o firmă de haine şi echipamente sportive.

A fost unul dintre cei mai tari rolleri din ţară
Pasiunea pentru sporturile extreme a descoperit-o în urmă cu 13 ani, când a început să se dea pe role. După trei ani, a devenit unul dintre cei mai tari rideri din România, fiind selectat să reprezinte o firmă importantă de echipament sportiv din ţară. În acelaşi an s-a apucat şi de snowboarding.

În ‘99 a câştigat locul I la un concurs naţional de role, iar în 2003 a ieşit pe locul 11 la calificările europene pentru Summer X-Games, una dintre cele mai tari competiţii de gen din lume, care s-a desfăşurat în Barcelona. S-a lăsat de role în 2004, după trei operaţii la genunchi.
  
ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI


Spuneai că îţi place să călătoreşti. În ce ţări ai avut ocazia să mergi până acum?
Am început să călătoresc în 2001. Am mers de unul singur prin Europa, din ţară în ţară. Luam trenul sau făceam autostopul, oricum mă descurcam într-un fel. Zece luni pe an lucram şi o lună-două mă plimbam. Am fost cam în toate ţările de pe continent, mai puţin în cele din nord şi în America.

Ce joburi ai avut până în prezent?

Primul meu job a fost de instructor de role, în ’98, în Braşov. După asta am încercat aproape toate locurile de muncă posibile: de la debarasator de marfă şi portar, până la instructor de snowboarding, redactor la o revistă şi prezentator de emisiuni radio.  

PROFIL

Născut: 18 septembrie 1979, Braşov
Familie: Are o prietenă de un an şi jumătate pe nume Tammy
Studii: Facultatea de Jurnalism de la Universitatea de Vest din Timişoara

Ce-i place
„Îmi place foarte mult muzica rock. Ador sporturile extreme, în special snowboardingul şi longboardingul. Iubesc aventura şi adrenalina şi îmi place să călătoresc. Îmi place să citesc - mai mereu am câte-o carte bună la mine“, spune Bobby.

Ce nu-i place
„Nu suport oamenii falşi şi manelele. Nu îmi plac persoanele care îşi creează probleme inexistente în loc să se bucure de ce au. Urăsc să pierd timpul aiurea“, mai spune tânărul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite