Bucureşteanul care desenează bordurile ciobite de pe stradă în semn de protest: „Data trecută am amenajat o grădină cu legume pe trotuar”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Berenghi, patronul cafenelei Krishna Caffe, îi acuză pe cei care se ocupă de asfaltarea străzilor că îi distrug afacerea şi spune că, după ce şi-a amenajat o grădină cu legume pe trotuar în semn de protest, a decis să atragă atenţia din nou prin marcarea plăcilor de beton care ar fi fost montate gata stricate.

După ce şi-a amenajat o grădină cu fructe şi legume chiar pe trotuarul din faţa cafenelei pe care o are, bărbatul spune că Primăria Capitalei, prin Administraţia Străzilor, s-a mobilizat şi a terminat amenajarea trotuarului de care se plângea Cătălin Berenghi că este „într-o stare jalnică“. Totul ar fi fost în regulă dacă angajaţii firmei care se ocupă de lucrările din zonă nu ar fi montat plăci de beton deja stricate, după cum susţine Berenghi.

„Execuţia lucrărilor este praf, bordurile sunt ciobite, plăcile de granit sunt sparte. Dar nu o să-i las deloc aşa (n.r. pe cei care se ocupă de lucrări). Am făcut un şablon şi am marcat toate bordurile care au fost puse gata ciobite“, a povestit, pentru „Adevărul“, patronul cafenelei.

De asemenea, acesta a ţinut să precizeze că s-a săturat de situaţia în care se află de vreme bună şi că lucrările din zonă nu fac nimic altceva decât să îi alunge pe clienţii cafenei sale. „Este o diferenţă foarte mare între cum se lucrează pe Calea Victoriei şi cum s-a lucrat aici. Muncitorii de aici au lăsat o grămadă de mizerie în urmă şi m-am săturat de această situaţie“, a mai spus bărbatul. Totodată, acesta a ţinut să precizeze că Administraţia Străzilor ar da sume destul de mari de bani pentru lucrările de pe Bulevardul Kogălniceanu şi că muncitorii care au efectuat lucrările de acolo ar fi construit fără autorizaţie o alveolă.

berenghi foto facebook

Bărbatul susţine că bordurile au fost montate gata stricate FOTO Facebook 

Administraţia Străzilor răspunde

„Lucrările executate în dreptul cafenelei menţionat de dumneavostră în solicitare nu sunt finalizate prin urmare, nerecepţionate de ASB şi neplătite înca. În cazul în care, lucrările nu sunt conforme cu proiectul acestea vor fi remediate de constructor, pe cheltuiala sa. 

Precizăm că alveola la care reclamantul face referire s-a construit, la solicitarea sa, cu autorizaţie emisă de Comisia Tehnica de Circulaţie a PMB. 

Referitor la acţiunea reclamantului de a marca cu şprei roţu pavajul proaspăt montat de firma de construcţii, vă reamintim că legea penală condamnă astfel de fapte încadrându-le potrivit art. 217 din Codul Penal la distrugerea bunurilor publice“, au precizat reprezentanţii Administraţiei Străzilor. 

Grădină de 1.000 de euro

Nu este prima dată când Cătălin Berenghi protestează, iar la începutul lunii şi-a amenajat o grădină în faţa cafenelei pe care o are. Pentru amenajarea acesteia, bărbatul spune că a plătit în jur de 700- 1.000 de euro, iar o parte din investiţie a ajuns la o mănăstire.

gradina pe bulevard

Data trecută a protestat amenajând o grădină pe trotuar FOTO Marian Iliescu

Pe de altă parte, reprezentanţii Primăriei Generale spuneau atunci că firma responsabilă cu lucrările din această zonă va fi sancţionată. „Firma de construcţii care execută lucrări în zona Mihail Kogălniceanu va fi sancţionata de Administraţia Străzilor Bucureşti, prin aplicarea de penalităţi la plata facturii pentru depăşirea termenului de execuţie a lucrării“, se specifica într-un răspuns solicitat de reporterii „Adevărul“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite