Atenţie, se închid străzile! Urmează staţia "metrou în Drumul Taberei". Află în cât timp vor fi gata lucrările începute astăzi la noua magistrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la magistrala de metrou din Drumul Taberei provoacă reconfigurarea zonei Răzoare. Actuala stradă va fi ştearsă de pe hartă, iar în locul ei va apărea o nouă arteră cu cinci benzi. Alte devieri de circulaţie vor avea loc în zonele Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Favorit şi Orizont.

Citeşte şi: Au început lucrările la noua magistrală de metrou. Primele săpături pentru staţia „Academia Militară"

Actuala stradă Răzoare, care face legătura între rond şi Şoseaua Panduri, îşi va modifica complet traseul de duminică din cauza metroului către Drumul Taberei. Noua arteră, care se va numi tot Răzoare, va avea cinci benzi şi va fi inaugurată în această duminică.

Reconfigurarea zonei, spun oficialii de la metrou, va facilita accesul către cartierul Dumul Taberei. Harta rutieră modificată prevede cinci benzi care vor intra şi vor ieşi către rondul de la Răzoare, astfel încât pe strada cu acelaşi nume se va ieşi şi se va intra spre Bulevardul Geniului.

„Şoferii nu vor fi afectaţi, pentru că circulaţia în zonă nu se închide sau se blochează, ci se reconfigurează. Începând de sâmbătă trebuie să facă obligatoriu dreapta pe Şoseaua Panduri, iar apoi vor circula pe sens unic către Bulevardul Geniului, după care vor vira stânga către Drumul Taberei", susţine Gheorghe Udrişte, directorul Metrorex.



Oficialul susţine că aceste reconfigurări rutiere din zona Academiei Militare au fost obligatorii pentru a face loc unei staţii de metrou aici, mai exact pentru a putea permite lansarea maşinilor de forat tunelul.

Udrişte dă asigurări, însă, că lucrările la metrou nu vor mai încurca circulaţia de la suprafaţă. „Vor mai fi nişte devieri de circulaţie în toate cele zece puncte de lucru: Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit şi Orizont", a precizat directorul Metrorex.

Citeşte şi: INFOGRAFIE Noul metrou schimbă rondul de la Răzoare. Dispare o stradă, apare alta

image

Firmele care au câştigat licitaţia pentru metroul din Drumul Taberei au la dispoziţie cel mult 25 de luni pentru executarea tunelurilor şi a structurii şi cel mult 18 luni pentru finisarea staţiilor. „Peste patru ani va fi gata şi-l vom da în folosinţă tronsonul Drumul Taberei-Eroilor“, a mai adăugat directorul Metrorex.


Click pe imagini pentru a vedea o galerie foto cu staţiile de pe magistrala Drumul Taberei - Universitate

Tronsonul, care va uni cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei, va avea o lungime de 9,05 kilometri şi 14 staţii, respectiv Ghencea, Prelungirea Ghencea, Râul Doamnei, Brâncuşi, Romancierilor, Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2, Haşdeu, Cişmigiu şi Universitate 2, iar de la Piaţa Universităţii va fi realizată o legătură cu cartierul Pantelimon.

Citeşte şi: Metroul din Drumul Taberei va avea staţii şi la 500 de metri

image

VEZI FOTOGALERII CU STAŢIILE DE METROU JIULUI ŞI BAZILESCU

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite