Albia de suprafaţă a râului Dâmboviţa, reumplută cu apă curată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râul Dâmboviţa în centrul Capitalei
Râul Dâmboviţa în centrul Capitalei

Cuva de apă curată a râului Dâmboviţa a fost reumplută pe 23 februarie, asta după ce fusese golită pe 19 ianuarie pentru decolmatarea zonei de sub Planşeul Pieţei Unirii.

„Pe data de 19 ianuarie 2016 s-a hotărât golirea cuvei de apă curată a «Amenajării complexe a râului Dâmboviţa în Municipiul Bucureşti» cauzată de necesitatea decolmatării zonei de sub Planşeul Piaţa Unirii şi mai ales a celor patru casete ale sifonării. Acţiunea a fost determinată, în special, de limitarea drastică şi progresivă a capacităţii de tranzitare a debitelor, de la cca 60 m3/s conform proiectului iniţial, la cca. 45 m3/s determinaţi experimental în anul 1995 şi la cca. 38 m3/s în anul 2014, cauzele limitării capacităţii fiind deşeurile, mâlul şi scoicile”, potrivit unui comunicat emis de Administraţia Naţională „Apele Române”.

Astfel, în urma acestei lucrări, în bieful Mărăşeşti, zona de sub Planşeul Piaţa Unirii, A.N. „Apele Române” a decolmatat şi a evacuat un volum de circa 900 de metri cubi de deşeuri, mâl şi scoici.

Pe 23 februarie, începând cu ora 20.00, cuva de apă curată a râului Dâmboviţa a fost reumplută pe toate biefurile afectate de execuţia acestei lucrări.

„Înţelegem şi ne cerem scuze riveranilor sau trecătorilor afectaţi de situaţia creată ca urmare a punerii la uscat a biefurilor, şi facem apel şi pe această cale la creşterea simţului civic, astfel încât să limităm cantitatea de deşeuri care sunt aruncate voluntar în cuva de apă curată”, se mai arată în documentul citat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite