Viteza face victime pe DN 13, Drumul Morţii. Carosabilul este în permanenţă umed

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei accidente s-a produs în ultimele 48 de ore la Braşov, toate din cauza vitezei.

Ieri dimineaţă, un tânăr de 26 de ani, aflat la volanul autoturismului, a circulat pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un autobuz. Din accident a rezultat vătămarea corporală gravă a tânărului de la volanul autoturismului.

De asemenea, pe DN13, în zona Pădurea Bogăţii, în jurul prânzului au mai avut loc două accidente rutiere. La primul, un conducător de 72 de ani din Covasna, care circula dinspre Rupea spre Braşov, nu a adaptat viteza într-o curbă la stânga, carosabilul fiind ud, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se în afara acesteia. Din accident a rezultat decesul pasagerei de 66 ani, aflată pe locul dreapta faţa şi vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto.

La nici două ore, o bucureşteancă de 36 de ani, aflată la volanul autotuturismului nu a adaptat viteza la condiţiile unui carosabil ud, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a derapat, intrând în coliziune cu parapetul din beton. In urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătoarei auto.


Atenţie la carosabilul umed

În urma modificărilor climaterice şi a vremii nefavorabile, conducătorilor auto, li se recomandă ca înainte de a pleca la drum, să verifice sistemul de iluminare şi degivrare al autovehiculelor.

Deasemenea, aceştia trebuie să folosească luminile de întâlnire, precum şi farurile de ceaţă, în zonele cu ceaţă densă, să adapteze viteza la condiţiile de drum până la limita evitării oricărui pericol şi să păstreze distanţa faţă de vehiculul din faţa sa.Totodată, participanţii la trafic, sunt obligaţi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în dispozitiv.

Poliţia Rutieră atrage atenţia că pe DN13 - Zona Pădurea Bogăţii, există un risc ridicat de producere a accidentelor rutiere din cauza părţii carosabile umede aproape în permanenţă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite