Un nou protest pentru salvarea Spitalului din Codlea FOTO şi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de persoane au ieşit, din nou, în stradă, pentru a susţine redeschiderea unităţii sanitare din localitate. În prezent, la Codlea este deschisă doar unitatea de primiri urgenţe, unde, momentan, medicii lucrează... voluntar.

Update ora 14.52

Oamenii speră ca protestele lor să aibă ecou şi spun că nu se vor opri aici. „Am ieşit astăzi, din nou, în stradă, fiindcă am fost ignoraţi de autorităţi şi nu am reuşit să purtăm un dialog. Au venit oameni şi din localităţile limitrofe şi acţiunile vor continua. Deşi am răguşit şi am obosit, nu vom ceda. Vrem ca autorităţile să înţeleagă că avem nevoie de spitale", a spus organizatorului protestului, consilierul local Erwin Albu.

image

Foto: Bogdan Crăciun

 „Astăzi protestăm fiincă s-a decis desfiinţarea spitalului în condiţiile în care acesta a fost îmbunătăţit. Stăm şi ne uităm la jandarmi, care au venit aici cu sutele şi stau pe banii noştri", a spus revoltat Dorin Şaramet.  

„Vrem să păstrăm spitalul, nu să-şi bată joc de noi. Avem nevoie de spital fiindcă e al nostru", a spus Adrian Olea, de 67 de ani.

„După ce ne-au îmbolnăvit, acum ne iau şi spitalul. Am astm şi sunt şi cardiacă şi am nevoie de acest spital. Am muncit pentru el", a spus Maria Buţincu, de 70 de ani.

image

Foto: Bogdan Crăciun

„Sunt o femeie bolnavă şi am nevoie de ajutor. Am plătit CAS şi am contribuit la fondul de sănătate. De ce nu suntem auziţi? De unde să am bani să merg la o policlinică cu plată? Am venit azi cu tratamentul în buuznar, dar nu mă las şi voi protesta de câte ori trebuie", a spus Georgeta Buşarda.

Protestul a fost atent monitorizat de forţele de ordine, pentru ca oamenii să nu mai blocheze DN1, aşa cum s-a întâmplat săptămâna trecută. Circa 100 de jandarmi au fost prezenţi în centrul oraşului Codlea, pregătiţi să intervină în orice moment. Spre finalul protestului, oamenii au încercat să rupă cordonul de jandarmi, însă, spiritele s-au calmat repede, oamenii legii nefiind nevoiţi să aplice sancţiuni.

Protestul s-a încheiat la ora 14.00, când a expirat autorizaţia emisă de Primărie. La acţiunea de azi au participat şi reprezentanţii ai Organizaţiei Noua Dreaptă şi ai revoluţionarilor.

image

Foto: Bogdan Crăciun

La această oră, oamenii scandează lozinci la adresa guvernanţilor în centrul municipiului. Ei speră că protestele lor vor avea totuşi, ecou. La faţa locului sunt prezenţi şi mai mulţi oameni ai legii, pregătiţi să intervină, în cazul în care protestatarii vor intenţiona să blocheze DN1, ca sâmbăta trecută.

Vom reveni cu amănunte

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite