Un bărbat a fost explulzat după s-a căsătorit cu o braşoveancă ca să obţină drept de şedere în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au descoperit că mariajul era doar unul de faţadă. FOTOArhivă.
Poliţiştii au descoperit că mariajul era doar unul de faţadă. FOTOArhivă.

Poliţiştii au decis să explulzeze un tânăr din Republica Moldova după ce au descoperit că bărbatul se căsătorise cu o braşoveancă doar pentru a primi drept de şedere în România.

Poliţiştii de la Serviciul  pentru  Imigrări  al  Judeţului Braşov au refuzat prelungirea dreptului  de  şedere temporară pe teritoriul  României  unui tânăr de 23 de ani, din Republica Moldova, în urma constatării  căsătoriei  de  convenienţă  cu  o româncă.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul s-ar fi cunoscut cu femeia, de 21 ani, în Braşov şi au hotărât să se căsătoreasca pentru a obţine un permis de şedere în România.  La sfârşitul lunii august, aceştia  au  încheiat  căsătoria  în  faţa  ofiţerului  de  stare civilă  român, ulterior  prezentându-se  cu  documentele  necesare  la  sediul   Serviciului  pentru  Imigrări al Judeţului Braşov, în vederea obţinerii dreptului de şedere, în calitate de membru de familie a unui cetăţean român. Poliţiştii au făcut verificări şi au descoperit că soţii nu locuiau împreună, iar la interviu s-a demonstrat că nu cunoşteau lucruri elementare unul despre celălalt, lucruri pe care un soţ ar trebui să le ştie.

„Conform procedurilor, poliţiştii au început verificările specifice în cazul celor doi soţi, iar in urma interviului, considerat un instrument important în reliefarea vieţii reale de familie, au reieşit neconcordante în declaraţiile celor doi soţi. De asemenea , în  urma  verificărilor  efectuate  la adresa  de reşedinţa comună,    poliţiştii  de la  imigrări au constatat că cei doi soţi nu au  o coabitare matrimonială , soţia fiind  plecată  din ţară. Toate aceste aspecte au condus la concluzia că această căsătorie a fost încheiată de convenienţă cu scopul de a eluda condiţiile de intrare/ şedere  pe  teritoriul  României  a străinului. Urmare a celor constatate, conform legislaţiei în vigoare, s-a refuzat prelungirea dreptului de şedere a cetăţeanului  moldovean în România, iar pe numele acestuia a fost emisă o decizie de returnare prin care  este obligat să părăsească teritoriul României în termen de 30 de zile“, se arată în comunicatul poliţiştilor. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite