Turiştii care vin în Harghita pot admira urşii de aproape. De 1 mai se deschide cel mai spectaculos parc de aventură din zonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai nou parc de aventură din Harghita, intitulat "Naturapark" Ciumani, aparţine omului de afaceri harghitean Nagy János şi se întinde pe o suprafaţă de aproape un hectar.

Aici există nouă trasee de de căţărare în copaci de diferite grade de dificultate, dintre care şase sunt destinate copiilor cu vârsta peste opt ani, alte trei trasee de aventură fiind amenajate pentru copiii între cinci şi opt ani. Pentru cei mai mici de cinci ani a fost conceput un loc de joacă cu tobogane, scări de căţărare stabile şi turnuleţe din lemn legate între ele prin podeţe mişcătoare, pe lanţuri.

Tot pentru copii au fost amenajate trei jocuri cu apă, inspirate din perioada copilăriei în satele transilvănene, când cei mici mergeau cu părinţii la culesul fânului şi, aşteptând ca soarele să usuce iarba, nu se dădeau duşi din jgheaburile din lemn de pe munte, cioplite pentru a colecta apa de izvor, pentru adăparea vitelor.

Turiştii se pot aventura pe un perete vertical de escaladă înalt de 6,5 metri, cu trei trasee de dificultăţi diferite, pe două pârtii de tubing, cu lungimi de 60, respectiv 80 de metri, se pot întrece în tactici şi strategii de luptă pe terenul de paintball, în pădure sau pot face drumeţii montane pe pistele de biciclete.

Există biciclete de închiriat la preţurile de 15 lei pentru o jumătate de oră sau de 50 de lei pe zi. La jocul de paintball, echipamentul - combinezonul, casca, masca de protecţie, ochelarii şi mănuşile, precum şi markerele cu bile cu vopsea sunt asigurate gratuit, tariful unei partide variind în funcţie de numărul bilelor cu vopsea cumpărate. Preţul unei bile de silicon cu vopsea alimentară este de 0,3 lei la 200 de bile cumpărate şi scade odată cu creşterea numărului acestora, ajungând la 0,2 lei la mai mult de 300 de bile achiziţionate.

Experienţa inedită de care pot avea parte vizitatorii parcului de aventură de la Ciumani este oferită, însă, de observatorul de urşi, singurul amenajat special pentru turişti, de unde pot fi văzute în fiecare seară unul sau două exemplare care vin la hrănitorul amplasat în apropierea acestuia. După acest moment, turiştii pot mânca preparate tradiţionale, dar şi vânătoreşti. În observatorul ridicat la aproape patru metri înălţime pot urca maximum patru persoane în acelaşi timp, iar preţul este de 100 de lei pentru o persoană.

Deschiderea parcului de aventură "Naturapark" Ciumani este programată pentru 1 Mai, însă vremea capricioasă din Harghita ar putea încurca planurile proprietarului şi ale turiştilor care şi-au făut deja rezervări la pensiunile din împrejurimi.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri