„Taxele nesimţite“ de reexaminare se returnează studenţilor braşoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.200 de studenţi au semnat o petiţie prin care atrăgeau atenţia asupra sumei aberante, de 400 de lei, cerute de unele facultăţi braşove pentru reexaminarea studenţilor. Petiţia a fost depusă ieri la rectoratul Universităţii, iar astăzi studenţii au şi primit un răspuns.

În urma petiţiei depuse de studenţii braşoveni, pentru diminuare taxei de reexaminare, Consiliul Academic al Universităţii Transilvania din Braşov s-a reunite de urgenţă. În urma discuţiilor s-a ajuns la concluzia că decanii unora dintre facultăţi au înţeles greşit hotărârea conducerii Universităţii.

„A fost o greşeală şi o vom repara. La sesiunea din iarnă studenţii de la trei facultăţi au plătit chiar şi 400 de lei pentru un examen, dar acum că am aflat îşi vor primi cu toţii banii înapoi. Trebuie doar să facă e cerere de restituire a taxei", spune rectorul Universităţii Transilvania, Ioan Vişa.

Decizie prost înţeleasă

S-a ajuns în această situaţie după ce reprezentanţii facultăţilor au luat în calcul fiecare programare a examenului, nu fiecare prezentare a elevului.

„Normal este să îl taxezi atunci când se prezintă, nu când e programat. Studentul se prezintă atunci când se simte pregătit şi e normal să fie aşa. Nu o sa îl taxăm acum şi pentru datele în care sunt programate examenele, deşi nu se prezintă", mai adaugă Ioan Vişa.

Studenţii sunt mulţumiţi de decizia luată de conducerea universităţii Transilvania.

Vezi aici de la ce a pornit scandalul

Pentru prima prezentare la restanţă trebuie să plătească 50 de lei şi dacă nu ia examenul la restul examinărilor trebuie să plătească câte 100 de lei. „Apreciem atitudinea conducerii Universităţii Transilvania, în ceea ce priveşte petiţia studenţilor, şi considerăm normal faptul că au înţeles că, în condiţiile economice actuale - criză economică pe toate planurile, majoritatea studenţilor erau puşi în imposibilitatea de a promova sau de a-şi susţine examenele fiind pe punctul de a protesta pentru a-şi susţine drepturile. În aceste condiţii, putem afirma că ne aflăm într-o situaţie de relativă normalitate în ceea ce priveşte cuantumul taxelor de reexaminare", spune şi Cristian Iliescu, reprezentantul Uniunii Naţionale a Studenţilor din România.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite