Sezon de schi prelungit în Poiana Braşov. Turiştii vor petrece Paştele pe pârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sezonul de schi se prelungeşte în Poiana Braşov până de Paşte FOTO Primăria Braşov
Sezonul de schi se prelungeşte în Poiana Braşov până de Paşte FOTO Primăria Braşov

Vremea rece şi precipitaţiile au făcut ca zăpada din Poiana Braşov să fie la fel de bună pentru schiat ca în sezonul rece.

Vremea rece şi precipitaţiile din ultimele zile au făcut ca stratul de zăpadă de pe pârtiile din Poiana Braşov să se păstreze la o calitate foarte bună. Aceasta a condus la decizia Primăriei Braşov ca sezonul de schi să se prelungească până în 25 aprilie, adică a doua zi de Paşte. 

Astfel, turiştii care vor alege Poiana Braşov pentru petrecerea sărbătorilor pascale îşi vor putea lua echipamentul de schi cu ei sau vor putea închiria unul chiar din staţiune şi vor putea petrece ore frumoase pe pârtii. Ca urmare a trecerii la ora de vară şi a creşterii numărului de ore în care avem lumină naturală, programul instalaţiilor de transport pe cablu a fost prelungit. 

„Le aducem, în continuare, veşti bune schiorilor şi snowboarderilor: vor putea să se bucure de pârtiile din Poiana Braşov până la vacanţa de Paşti, pentru că prelungim sezonul de schi până în 25 aprilie, adică o săptămână mai mult decât am estimat iniţial. Cu câteva excepţii, atât pârtiile din partea superioară, cât şi cele din partea inferioară a masivului sunt deschise. 

Chiar dacă după prânz, zăpada are consistenţa specifică acestui anotimp, în continuare domeniul schiabil din Poiana Braşov rămâne cea mai bună opţiune pentru cei care vor să se bucure de sporturi de iarnă, de mişcare şi de aer curat”, a spus primarul Allen Coliban. 

Se schiază, în condiţii bune, pe pârtiile Doamnei, Ruia – cu excepţia zonei dintre gondolă şi Drumul Roşu, Sulinar, în zona superioară a pârtiei Lupului, cu ieşire spre staţia telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri). Stratul de zăpadă bătută are 40 de cm pe pârtiile din partea superioară, iar în partea inferioară, între 20 şi 30 de cm.

A fost reamenajată şi pârtia Bradul, astfel încât să fie pregătită pentru cei care vor veni în vacanţa de primăvară şi vor să înveţe să schieze. 

Au rămas închise, în continuare, zone din anumite pârtii, din cauza faptului că nu mai asigurau condiţii optime de schi: Lupului inferior, zona din Ruia cuprinsă între gondolă şi Drumul Roşu, pârtia 3 D, Drumul albastru şi Zidul mic. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Captură impresionantă de droguri făcută de poliţiştii braşoveni

Distincţie UNICEF pentru centrul de la Braşov care primeşte refugiaţi ucraineni

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite