Șase ore de discuții pentru o sală de sport a unei școli. Un nume uriaș al sportului a pledat pentru gimnastică

0
Publicat:

Șase ore a durat ședința Consiliului Local Brașov în care s-a decis viitoarea destinație a sălii de sport din curtea unei școli. Nadia Comăneci le-a cerut părinților să opteze pentru gimnastică

Consilierii locali i-au ascultat peste șase ore pe brașoveni FOTO Primăria Brașov
Consilierii locali i-au ascultat peste șase ore pe brașoveni FOTO Primăria Brașov

Dezbaterile legate de modul în care va fi utilizată sala de sport de la Școala Gimnazială 2 Diaconu Coresi din Brașov au durat mai bine de 6 ore. Profesori, părinți, reprezentanți ai Federației Române de Gimnastică, antrenori și reprezentanți ai clubului Brașovia și-au prezentat argumentele pe durata ședinței de plen organizate la Sala Patria.

Între cei care și-au spus opinia se numără și cel mai mare gimnast al României, Dan Grecu, prezent la dezbaterea de la Brașov, precum și cea mai mare gimnastă a lumii, Nadia Comăneci, care a transmis un mesaj video de peste Ocean.

Dragi părinți, alegeți gimnastica pentru copiii voștri! Este un sport absolut fabulos! Gimnastica este disciplina fundamental, care stă la baza tuturor sporturilor de performanță, celor de socializare și celor pe care le practicăm pentru a ne menține în formă, a ne menține sănătoși. De la marii fotbaliști, până la atleți și înotători, toți își încep încălzirea și folosesc multe elemente specific gimnasticii, care, învățate corect, îi ajută să obțină performanțe importante. Lăsați-vă copiii să se bucure de sala de gimnastică a școlii, pentru că este a lor”, a spus cea al cărei nume se confundă cu gimnastica.

Dorința fostului viceprimar a dat naștere discuțiilor

Totul a pornit de la dorința fostului viceprimar, absolvent al acestei școli și practicant al gimnasticii de performanță la clubul Brașovia, care se antrena în vechea sală din curtea școlii, de a construi o sală dedicată gimnasticii pentru ca și alți copii să îi calce pe urme și să-i depășească performanțele.

Viceprimarul a obținut acordurile necesare și votul colegilor din Consiliul Local și a început construcția sălii de gimnastică. aceasta este una ultramodernă, care poate găzdui competiții internaționale de anvergură, însă, din cauza conformației unei săli de gimnastică, aici nu se pot practica alte sporturi, deoarece există gropile specifice unei astfel de săli.

Directoarea școlii, profesorii și părinții erau convinși că se construiește o sală de sport pentru cei peste 1.500 de elevi, însă, când au văzut investiția finalizată și au realizat ce se întâmplă, au inițiat o petiție pentru ca sala să revină școlii și elevilor.

Antrenorii de gimnastică de la clubul Brașovia și alți antrenori au inițiat și ei o contra-petiție, prin care solicitau ca sala să rămână una dedicată gimnasticii, mai ales că România duce mare lipsă de asemenea săli. Astfel, Primăria Brașov și Consiliul Local erau prinse între ciocan și nicovală.

Trei posibile scenarii de utilizare a sălii

După ce s-a consultat cu consilierii locali, cu specialiști și cu mulți dintre cei interesați, primarul Allen Coliban a prezentat trei variante pentru activitatea sportivă de la Școala 2. Sala a costat peste 27 de milioane de lei, în condițiile în care o sală obișnuită pentru școală ar fi costat 12 milioane.

În plus, refacerea sălii pentru ca aici să se poată desfășura jocuri sportive ar mai fi costat peste 2 milioane de lei.

În primul scenariu, sala trebuia refăcută și, practic, municipalitatea ar fi aruncat pe fereastră peste 17 milioane de lei, adică mai mult decât costul unei săli. În al doilea scenariu, sala ar fi trebuit modificată în așa fel încât să poată fi utilizată și de către elevi, dar și de către gimnaști, fapt imposibil în practică. A treia variantă era ca sala să rămână dedicată gimnasticii.

În cele din urmă, scenariul al doilea a primit câteva amendamente și a fost adoptat cu unanimitate de voturi. Astfel, pentru o perioadă, atât elevii cât și sportivii vor folosi sala. Între timp, se vor construi un balon și o sală de sport, care vor fi utilizate de elevi pentru fotbal și alte sporturi. La finalizarea sălii de sport, actuala sală va rămâne exclusiv pentru gimnastică.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite