Robert Csercse este un mare actor, în devenire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul de numai 16 ani are deja câteva performanţe de invidiat, în lumea actoriei. Şi-a descoperit pasiunea în liceu şi a decis că acesta este drumul pe care trebuie să îl urmeze.

Robert Csercse a fost atras de artă încă din copilărie. În acea vreme, tânărul actor de acum, obişnuia să se aşeze în pielea personajelor pe care le vedea pe micul ecran. „Dacă urmăream, de exemplu, un film în care juca Florin Piersic, treceam foarte uşor de la un rol la altul. Îmi imaginam pe rând că sunt poliţist, detectiv sau cel mai mare criminal. În imaginaţia mea era foarte uşor să mă transpun de la o situaţie la alta", explică tânărul.

Şi secvenţele interpretate de Toma Caragiu şi Dem Rădulescu îl fascinau. „În scenetele lui Toma Caragiu există genul de satiră pe care nu o poate înţelege toată lumea. Sunt glume fine care au străbătut timpul şi sunt valabile şi astăzi", este de părere Robert Csercse.

Tânărul a luat contact cu scena în liceu, când a fost solicitat să facă parte dintr-o trupă de teatru. „Toţi ceilalţi colegi din trupă au trecut printr-o preselecţie, iar rolul principal a rămas neocupat. Atunci mi s-a propus mie să joc acest rol. A urmat o perioadă grea, pentru că deşi mă aşteptam să mă descurc destul de bine, nu a fost deloc aşa la început", spune tânărul.

Debutul ca actor a lui Robert Csercse s-a dovedit anevoios. Tânărul îşi aminteşte că se întorcea adesea cu lacrimi în ochi de la repetiţii pentru că rolul nu îi ieşea cum şi-ar fi dorit. „După un timp am încercat să găsesc personajul în interiorul meu. Pentru a-l interpreta credibil, condiţia cea mai important era să înţeleg prin ce trece personajul meu şi să simt complet acea stare", este de părere Robert.

Încet, încet interpretarea sa a început să fie din ce în ce mai apreciată. Totul a culminat cu premiul pentru cel mai bun rol principal, obţinut de Robert Csercse, anul trecut, la un concurs de teatru desfăşurat între licee.

Visează la o mare carieră

Au urmat mai multe roluri în care şi-e dovedit talentul de actor. „Este foarte adevărat că nu există piese mici, ci doar actori proşti. Un rol necesită sute de ore de muncă, iar implicarea trebuie să fie totală. Este o mare greşeală să fii pe scenă şi să îţi priveşti colegul ca pe un coleg, trebuie să îl vezi în pielea personajului pe care îl interpretează", crede tânărul actor.

Robert vrea să urmeze cursurile unei facultăţi de actorie. Visează la o mare carieră în domeniu. „Mă gândesc la Hollywood, iar recunoaşterea supremă a oricărui actor este Oscarul. Pe lângă talent, îţi trebuie însă şi acel gram de noroc, pentru a fi omul potrivit la locul potrivit", mai spune Robert Csercse.

Întrebări şi răspunsuri

Cu ce actori ţi-ai dori să joci?

Mi-ar plăcea să joc cu Marcel Iureş, Florin Piersic, Marin Moraru sau cu Stela Popescu. Sunt, cu toţii, artişti desăvârşiţi. Sper să ajung să pot împărţi scena cu astfel de artişti. Ar fi o experienţă extraordinară.

Ai luat în calcul faptul că nu toţi actorii sunt foarte bine plătiţi?

Pasiunea contează enorm, însă trebuie să te gândeşti şi la factorul financiar. Există şi riscul de a nu câştiga foarte bine. Cu toate acestea, vreau să fac actorie. Am discutat şi cu părinţii mei, iar ei îmi sunt alături, iar acest lucru este important.

Ce-i place

„Îmi place să cânt la chitară şi îmi plac ieşirile la cabane, în locuri mai izolate.  Sunt o fire sociabilă, dar nu îmi place să stau cu toată lumea, ci doar cu prietenii apropiaţi" spune Robert Csercse.

Ce nu-i place

„Nu îmi plac cei care se dau în spectacol, din dorinţa de a părea ceea ce nu sunt. Nu văd rostul unor astfel de manifestări şi nu le agreez. Încerc să mă feresc de un astfel de comportament" mai spune tânărul actor.

Profil

Născut. 4 noiembrie 1994, Braşov

Studii. Elev în clasa a X-a, Colegiul Naţional „Unirea" Braşov

Familie. Părinţi

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite