Pui de râs, torturat şi ucis în Braşov. Două persoane sunt anchetate, după ce imaginile au ajuns publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pui de ras ucis

Doi bărbaţi din localitatea Buneşti, judeţul Braşov, sunt cercetaţi de poliţişti pentru braconaj. Cei doi, un adolescent de 17 ani şi un adult de 32 de ani, ar fi omorât în chinuri un pui de râs.

Poliţiştii de la Serviciul Arme, Muniţii si Substante Periculoase Brasov s-au sesizat din oficiu marţi după ce în data de 5 august 2019, pe o reţea de socializare, au fost postate mai multe fotografii în care apărea un pui de râs, care prezenta răni accentuate şi era legat cu o sfoară în jurul gâtului, scrie newsbv.ro.

Cazul a fost semnalat pe Facebook de asociaţia Wilderness Research and Conservation. „Un caz revoltător de violenţă împotriva animalelor în zona Braşov - Rupea. În imagini se poate vedea un râs (Lynx lynx - specie protejată la nivel European) torturat. Specialiştii consideră că animalul este deja mort. În acest moment încercăm să identificăm făptaşul cu ajutorul autorităţilor, însă orice informaţie este binevenită!”, au anunţat reprezentanţii asociaţiei pe Facebook.

pui de ras ucis captura facebook

„Cadavrul puiului din specia râs a fost ridicat de către lucrătorii Serviciului Arme, Muniţii şi Substanţe Periculoase Braşov şi a fost predat reprezentanţilor care administrează fondul de vânătoare pe raza căruia s-ar fi găsit puiul din specia râs, în vederea efectuării necropsiei acestuia şi stabilirii cauzelor reale ale decesului”, au informat reprezentanţii Poliţiei Braşov.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alina Ivan a precizat că în cauză s-a întocmit dosar penal în care se fac cercetări pentru braconaj, vânarea speciilor de vânat strict protejate în alte condiţii decât cele legale.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite