Primăria va plăti aproape 280.000 de lei pentru a organiza tradiţionalul „Braşov oraş din poveste”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ImagineEvenimentele dedicate sărbătorilor de iarnă vor începe din data de 1 decembrie. Foto: Ahivă
ImagineEvenimentele dedicate sărbătorilor de iarnă vor începe din data de 1 decembrie. Foto: Ahivă

Edilii braşoveni au lansat o licitaţie publică în vederea organizării tradiţionalului eveniment prilejuit de sărbătorile de iarnă, „Braşov oraş din poveste”.

Anul acesta, ţinând cont că sărbătorim Centenarul, concertele şi spectacolele vor debuta din data de 1 decembrie, astfel că în acest pachet este inclus şi evenimentul dedicat Marii Uniri. În vederea organizării acestora, Primăria caută acum o firmă specializată, iar costul estimat pentru acestea este de 279.650 de lei, inclusiv TVA. Totodată, reprezentanţii municipalităţii vor care seria de evenimente deciată sărbătorilor să fie cât mai variată, pentru toate vârstele, dar şi să fie atractive pentru turişti.

„Sărbătorile de iarnă sunt printre cele mai importante sărbători de peste an, fiind o atracţie cultural-artistică pentru orice localitate. Interesul pentru sărbătorile de iarnă este foarte mare pentru părţile implicate: autorităţile locale, cetăţenii braşoveni, turişti, artişti, comercianţi, instituţii etc. Evenimentele care pot fi desfăşurate pe parcursul sărbătorilor de iarnă precum spectacole, concerte, colinde, activităţi de animaţie stradală, ateliere interactive pentru copii, expoziţie cu vânzare de diverse produse (gastronomice, tradiţionale, artizanale, ornamente de Crăciun etc.) se adresează unui număr mare de cetăţeni, de diferite vârste, ocupaţie etc”, se precizează în anunţul de licitaţie.

Conform caietului de sarcini, firma care va obţine contractul va trebui să asigure scena, sonorizarea, luminile, două ecrane de mari dimensiuni, dar şi garduri.

Cei care aduc celebrităţi au şanse mai mari să câştige licitaţia

Ofertele de la organizatorii de evenimente sunt aşteptate până în data de 14 noiembrie. Contractul va fi adjudecat în funcţie de oferta cea mai avantajoasă. Astfel, organizatorii care vor aduce la evenimente mai mult de 5 artişti (inclusvi formaţii sau grupuri vocale) se va acorda un punctaj maxim de 10 puncte. Puncte în plus se vor acorda şi pentru aducerea unor trupe de teatru pe scena din Piaţa Sfatului, dar şi pentru mai mult de două formaţii consacrate care vor participa la concertul de deschidere a luminiţelor în Piaţa Sfatului şi întâlnirea cu Moş Crăciun. Cei care nu au în ofertă celebrităţi sau trupe de teatru vor fi descalificaţi.

Iluminatul de sărbătoare se aprinde în seara de 1 decembrie

În conformitate cu documentaţia aferentă licitaţiei, de Ziua Naţională a României, între orele 12.00 şi 15.30 se vor desfăşura mai multe acţiuni, respectiv concert al Fanfarei Academiei Forţelor Aeriene Henry Coandă, spectacole folclorice, în care să fie implicaţi, cel puţin Junii Braşovului, Liceul de Muzică Tudor Ciortea, Şcoala Populară de Artă, Grupul Anatolz, Ansamblul de dansuri germane Korona Braşov, Ansamblul de dansuri maghiare Buzavirag Braşov, Ansamblul de dansuri al comunităţii elene Braşov, un solist renumit de muzică populară, dar şi coruri şi ansambluri folclorice din judeţul Braşov.

De asemenea, în 1 Decembrie, de la ora 17.00 la ora 20.00 este programat evenimentul „Aprinderea iluminatului festiv”, iar cerinţa edililor pentru organizator este de a aduce minimum doi artişti sau trupe de notorietate, dar şi să realizeze scenariul aprinderii luminiţelor de sărbătoare.

Concert de colinde, în seara de 6 decembrie 

De asemenea, ca în fiecare an, de Sfântul Nicolae, în Piaţa Sfatului de va desfăşura un concert de colinde. „Vor concerta minim 5 artişti/formaţii/grupuri vocale/coruri, care vor asigura Concertul de colinde  româneşti şi internaţionale. Cel puţin un artist să fie de notorietate (Narcisa Suciu, Corul Madrigal, Ştefan Hruşcă, Marius Ciprian Pop, Distincto, Ioana Novac sau alt solist/trupă de valoare egală cu cei menţionaţi şi justificarea alegerii lor)”, sunt solicitările prevăzute în caietul de sarcini aferent licitaţiei.

Pe 15 decembrie vine Moş Crăciun

Nu în ultimul rând, pe 15 decembrie, în Piaţa Sfatului se va desfăşura un spectacol special pentru cei mici, între orele 11.00 şi 13.30, ce va include teatru de păpuşi, spectacole pentru copii, concerte sisţinute de formaţii consacrate, dar şi venirea lui Moş Crăciun cu sania trasă de reni etc.

Nu în ultimul rând, şi la cumpăna dintre ani ar urma să fie organizat un spectacol în Piaţa Sfatului.

Citeşte şi:

Braşovul se împodobeşte de sărbătoare. Luminiţele Crăciunului vor ajunge în această iarnă pe mai multe străzi

Braşovul intră în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă începând cu 1 Decembrie. Un târg de Crăciun va fi amenajat în Piaţa Sfatului

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite