Primăria Braşov propune ca fiecare cartier să aibă un brad împodobit. Cum va arăta Centrul Istoric de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câte un brad împodobit în fiecare cartier al Braşovului FOTO Primăria Braşov
Câte un brad împodobit în fiecare cartier al Braşovului FOTO Primăria Braşov

Pentru ca toţi braşovenii să se poată bucura de sărbători şi să nu fie nevoiţi să meargă cu toţii în Centrul Istoric, Primăria a decis să împodobească în fiecare cartier câte un brad

Primăria Braşov şi-a propus să aducă un strop din magia Crăciunului în fiecare din cartierele oraşului. Aceasta este tema pentru Crăciun aleasă de administraţia locală, după ce, ani la rând, tema era „Braşov, oraş din poveşti”. 

Municipalitatea a anunţat că va împodobi câte un brad în fiecare cartier, iar în câteva zone vor exista şi căsuţe ce vor comercializa produse specifice sezonului. Măsurile sunt menite nu numai să aducă bucurie şi braşovenilor care nu locuiesc în centrul oraşului, dar şi să evite aglomeraţia din Piaţa Sfatului pe durata sărbătorilor de iarnă şi a Târgului de Crăciun. 

Chiar dacă va ajunge şi la marginile oraşului, bucuria Crăciunului nu va lipsi nici în acest an din Centrul Istoric. Astfel, în Piaţa Sfatului va fi împodobit un brad, va fi organizat Târgul de Crăciun, iar evenimentele vor debuta chiar mai devreme decât în anii precedenţi, mai exact la 29 noiembrie, în loc de 6 decembrie, aşa cum era până acum. 

„Ne dorim în primul rând să aducem această sărbătoare plină de speranţă şi lumină mai aproape de braşoveni, mai ales în această perioadă când este necesar aşa ceva. În al doilea rând, vrem să putem desfăşura sărbătorile de iarnă în condiţii de siguranţă din punct de vedere al pandemiei şi în condiţii în care să putem să evităm marile aglomerări de persoane. 

Vom avea şi căsuţe care vor comercializa produse meşteşugăreşti, precum şi alimente şi băuturi specifice de Crăciun în aceste zone. Astăzi lansăm apelul şi procedura de selecţie pentru comercianţii care vor putea vinde anul acesta atât produse alimentare, cât şi produse nealimentare, precum şi criteriile de selecţie ale acestora”, a precizat viceprimarul Braşovului, Flavia Boghiu. 

Primăria a ales culori calde pentru iluminatul de sărbători din acest an. Astfel, pe străzile pietonale din centrul istoric vor fi amplasate plafoane luminoase formate din şiruri alb calde suspendate sau traversări din ţurţuri strălucitori. Vor fi ornamente şi pe stâlpi. 

Brazii de Crăciun din cartiere vor fi decoraţi, de asemenea, cu lumini calde, dar şi cu globuri verzi, argintii şi aurii. Pentru acest eveniment, municipalitatea a alocat aproape 1,3 milioane lei. Sezonul sărbătorilor de iarnă se va încheia în 9 ianuarie.

Vă mai recomandăm:

S-a stins „Tata”, cel mai iubit medic de la Ambulanţa Braşov. A salvat mii de vieţi, dar pentru el nu s-a putut face nimic

Contrabandist de ţigări, la Zărneşti. Sexagenarul a fost reţinut de Poliţie

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite