Preţurile apartamentelor de pe piaţă se stabilizează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După trei ani în care preţurile locuinţelor au scăzut permanent, piaţa pare să se stabilizeze, iar preţurile par să intre pe o pantă ascendentă.

La nivel naţional, în luna aprilie preţurile locuinţelor au înregistrat o creştere uşoară. Piaţa dă semne că s-ar afla în căutarea unui punct de echilibru, iar evoluţia înregistrată în aprilie pare să confirme această tendinţă, potrivit www.imobiliare.ro.


Ploieştiul este unul dintre oraşele unde preţurile apartamentelor au crescut în ultima lună. Indicele imobiliare.ro arată, pentru luna aprilie, o valoare medie de 895 euro pe metru pătrat, în creştere cu 1,6% faţă de martie. Cea mai mare creştere a preţurilor s-a înregistrat în Bucureşti, unde dezvoltatorii au adus majorări de 4,5%, la locuinţele noi. Şi apartamentele vechi s-au scumpit cu 1,3% faţă de luna martie. Scumpiri ale locuinţelor s-au produs şi în Constanţa şi Timişoara.


Ieftiniri la Braşov şi Cluj


În ciuda trendului ascendent, înregistrat la nivel naţional, există şi oraşe mari în care, în luna aprilie, s-au înregistrat, în continuare, scăderi ale preţurilor. Potrivit www.imobiliare.ro, la Braşov, preţul mediu cerut pentru apartamentele vechi şi noi a scăzut cu 0,3% faţă de martie, până la 871 de euro pe metru pătrat. Comparativ cu aprilie 2010, acest preţ este cu 6,8% mai mic.


Şi în Cluj-Napoca, apartamentele s-au ieftinit, în ultima lună, cu 0,6%, până la 982 de euro pe metru pătrat. Această valoare este cu 7% mai mică decât cea din urmă cu un an. Scăderi ale preţurilor s-au constatat, în aprilie, doar apartamentele noi, care au cunoscut o scădere de 3,7% faţă de luna trecută, până la 933 de euro pe metru pătrat.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite