PORTRET Iluzionistul Alin Blaine a ridicat magia la rang de artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul a dovedit că este cel mai bun iluzionist din România şi vrea să ajugă cel mai tare magician din Europa.

Alin Blaine a devenit cunoscut în toată ţara datorită numerelor sale de iluzionsim, unice în România. Majoritatea spectacolelor sale se bazează pe levitaţie, respectiv capacitatea de a ridica diverse corpuri sau de a se ridica el însuşi de la pământ prin puterea voinţei.

Astfel, braşoveanul poate aprinde orice bec, fără să pună mâna pe întrerupător, poate ridica o masă în aer, poate sparge obiecte din sticlă fără să le atingă sau se poate ridica de la pământ fără niciun sprijin din exterior. Cum a ajuns la aceste performanţe? Prin bioenergia cu care este înzestrat şi prin mentalism.

image

De la informatică la magie

Prima dovadă că stă foate bine la capitolul bioenergie s-a manifestat încă din copilărie. „La vârsta de 13 ani, stăteam la masă şi mâncam piure de cartofi cu cârnaţi. La un moment dat, am scăpat furculiţa pe jos.

Când m-am aplecat să o iau, aceasta mi-a venit în palmă ca un magnet", spune Alin. La vremea respectivă, magicianul nu a acordat o importanţă prea mare fenomenului.

A terminal liceul şi a plecat la New York, cu bursă, pentru a studia Informatica. După şase luni, s-a întâlnit pe stradă cu celebrii magicieni David Blaine şi Brad Christian. A fost momentul în care viaţa lui Alin s-a schimbat radical.

Am renunţat la facultate şi m-am înscris la şcoala de magie a lui David Blaine de la New York. Au urmat patru ani de şcoală. A fost greu. Din 33 de băieţi, doar doi am absolvit, eu şi încă un rus. Părinţii mei nu au ştiu că m-am lăsat de facultate pentru şcoala de magie. Au aflat de-abia când am absolvit", spune braşoveanul.

image

Spectacole incendiare

După terminarea studiilor, la sfârşitul anului 2008, Alin s-a întors în Braşov, mânat de dorul de familie, dar şi de dorinţa de a deveni cel mai bun magician din România.

Am testat piaţa, am aflat mai multe despre magicieni şi mi-am propus să fiu cel mai bun. Am participat la mai multe emisiune de televiziune, toate transmise live, iar la spectacolele mele fac show. În principal mă axez pe levitaţie.

Mă pot ridica de la pâmânt, pot aprinde orice bec fără să pun mâna pe el sau pot sparge obiecte din sticlă fără să le ating. Desigur, totul se face cu foarte mult antrenament.

Levitaţiile sunt foarte greu de făcut. Nu e uşor să controlezi un loc fără să-l atingi, dar stau bine cu bioenergia şi mentalismul. De asemenea, în spectacolele mele mai pot fi urmărite numere de street magic, stage, close-up şi mentalism", mai spune Alin Blaine. 

image

Întrebări şi răspunsuri

La ce proiecte inedite lucrezi?

Mi-am propus să intru într-un acvariu cu apă şi să stau şapte zile şi şapte nopţi, dar am nevoie de sponsori. Mi-aş mai dori să stau trei zile într-un sicriu cu gheaţă şi să evadez dintr-o cămaşă de forţă la înălţime, în timp ce sunt prins de un picior cu o funie, iar aceasta va fi incendiată.

Ce reprezintă iluzionismul pentru tine?

Este un job şi practic magia din plăcere. Vreau să fiu cel mai bun. De când am plecat din America mi-am dorit să devin cel mai tare magician din România şi din Europa. În plus, se câştigă bani frumoşi din meseria asta.

Ce-i place

Îmi place să joc biliard şi snooker, să merg la film, îmi place să mănânc piure cu cârnaţi de casă, să mă relaxez mergând la piscină cu prietenii. Îmi face plăcere să pescuiesc, mai ales că tata e pescar, şi îmi place culoarea neagră", spune Alin.

Ce nu-i place

Nu-mi place atunci când nu deţin controlul asupra lucrurilor, nu-mi place ca lumea să mă catalogheze ca şi cum aş fi un scamator sau circar, fiindcă e o diferenţă", declară magicianul.

Profil

Născut. 28 aprilie 1984, Braşov.

Studii. Şcoala de Magie şi Iluzionism „Street Magic New York"

Familie. Necăsătorit.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite