PORTRET Diana Şerb este îndrăgostită de dansul sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are numai 11 ani, dar deja şi-a dedicat mai mult de jumătate din viaţă dansului sportiv. Fetiţa a început să înveţe primii paşi de dans în urmă cu şase ani, iar acum este o adevărată profesionistă.

Diana Şerb abia a trecut la nivelul gimnazial, însă are deja experienţă vastă în lumea dansului. Ideea de a intra pe ringul de dans a aparţinut mamei acesteia, însă micuţa a îndrăgit repede noua sa activitate.

Mama mea a vrut neapărat să fac un sport şi s-a gândit că, pentru o fată, a şti să danseze este frumos şi elegant. Când am început aveam cinci ani şi nu ştiam exact ce voi face, dar cu timpul a început să îmi placă foarte mult. Abia aşteptam orele de dans şi mă întorceam bucuroasă de la antrenamente", spune Diana.

Micuţa dansatoare a avut mai mulţi parteneri, de-a lungul timpului şi cu toţi a obţinut rezultate foarte bune la concursurile la care a luat parte. „Cu unul dintre cei mai buni parteneri ai mei, Andrei Avasi, am reuşit să ocup locul I de trei ori şi o dată locul al III-lea. Pentru că am crescut foarte repede în înălţime, nu am mai putut dansa cu el.

image

Acum, cu actualul meu partener, Sebastian Mititelu am avut rezultate bune, chiar din al doilea concurs la care am participat împreună, adică locul al IV-lea, la Mediaş.

Îmi doresc să am rezultate bune cu el în continuare, la toate competiţiile la care vom lua parte. Este foarte important să mă potrivesc cu partenerul meu, aceasta este o condiţie importantă în dansul sportiv. Dacă ceva nu merge în echipă, se vede pe ring", explică micuţa dansatoare.

Samba, ritmuri de vis

Dansul preferat al Dianei este samba. „Îmi place pentru că este un dans dinamic, plin de energie. Dansatorii trebuie să se mişte rapid, dar graţios, în acelaşi timp. De aceea, este dansul care mi se potriveşte cel mai bine", este de părere fetiţa. Este o fire activă, iar în timpul liber, practică şi alte sporturi.

Mai merg la înot şi la tenis. Ambele sporturi îmi plac la fel de mult, pentru că sunt solicitante şi necesită concentrare. E drept, că pe aceste două sporturi, le practic doar în măsura în care timpul îmi permite. Sportul te relaxează şi îţi dă energie", mai spune micuţa.

Diana Şerb nu se gândeşte să renunţe vreodată la dans. Micuţa are de gând să evolueze pe marile scene şi să obţină cât mai multe premii, la concursurile naţionale şi internaţionale.

Părinţii mei mă susţin şi mă încurajează, aşa că nu voi renunţa la dans. Este pasiunea mea, pe care o fac cu mare plăcere. Sunt sigură că rezultatele mele vor fi din ce în ce mai bune şi că munca îmi va fi răsplătită", crede micuţa dansatoare.

Întrebări şi răspunsuri

Cum reuşeşti să împaci şcoala cu dansul?

Nu am un program lejer. Sunt zile ale săptămânii foarte aglomerate, când fug dintr-un loc în altul. Reuşesc cu greu să îmbin şcoala cu dansul, pentru că am ore de la 12.00 până la 17.00, chiar şi 18.00 câteodată, şi aproximativ cinci antrenamente, fiecare de câte două ore, în zilele lucrătoare.

Ai mulţi prieteni?

Sunt singură la părinţi, deşi mi-aş dori nespus de mult o soră. Am multe prietene şi colege cu care mă înţeleg bine. Sunt o fire deschisă şi nu aş putea să stau fără prieteni. De asemenea, ţin foarte mult la membrii familiei mele.

Ce-i place

„Îmi place să îmi găsesc tot felul de activităţi, să confecţionez brăţări sau să mă joc cu prietenii. Îmi place să îmi petrec timpul liber cu părinţii, dar şi alături de căţeii mei dragi, Maia şi Toto".

Ce nu-i place

„În viaţa de zi cu zi, nu îmi place să mă întâlnesc cu persoane care nu ştiu să se poarte sau care ar putea să mă jignească. De asemenea, nu îmi doresc să apară lucruri care ar putea să îmi complice ziua".

Profil

Născută. 4 noiembrie 1999

Studii. Elevă în clasa a V-a, Şcoala Generală nr. 5 Braşov

Familie. Părinţi

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite