PORTRET Christel Stratinovici - fotografia subacvatică, pasiunea vieţii VEZI GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Christel Claude Florence Stratinovici este artista care a făcut o conexiune între cele două mari pasiuni: apa şi fotografia, de aici rezultând o combinaţie cu totul inedită, fotografia subacvatică.

Originară din Franţa, Christel a vizitat pentru prima dată Braşovul în anul 2006, un an mai târziu s-a căsătorit cu actualul soţ, care este din Bârlad, iar în septembrie 2010 s-a stabilit definitiv în Braşov. La ceainăria „Ceai et caetera" poate fi admirată expoziţia de fotografie subacvatică a artistei.

Vezi aici o galerie cu fotografiile artistei

Pasiunea franţuzoaicei pentru arta fotografică subacvatică a ieşit la suprafaţă, pentru prima dată, la vârsta de 12 ani, atunci când a primit primul aparat foto subacvatic. Cele mai multe poze ale expoziţiei sunt făcute în Corsica, la Marsilia, în Cipru, Grecia, dar şi la piscina de la Complexul Agrement, de sub Tâmpa.

Christel Stratinovici a crescut lângă Marea Mediterană, aproape de regiunea Provence, dar pasiunea pentru mediul acvatic o cuprinde în timpul vacanţelor anuale în Corsica. „Lumina sub apă este specială, este palpabilă, ca şi sunetul. Primeşti informaţiile cu tot corpul.

image

Un peşte ce sfărâmă o scoică îţi face să-ţi vibreze capul. Îmi place să uit unde este suprafaţa, adâncimea, de unde vine lumina. Când cobori spre o porţiune de nisip deschis la culoare ai impresia că de acolo vine lumina", este de părere Christel.

Planuri în cinematografie

La 13 ani, tânăra artistă a început să practice înotul de performanţă, iar la 20 a făcut parte din echipa naţională de hochei subacvatic a Franţei. Patru ani mai târziu, Christel a primit licenţa ca instructor de scufundări fără echipament. La 26 de ani, franţuzoaica a făcut primele poze subacvatice cu un aparat profesional.

image

Aparatul este normal, doar că are o carcasă metalică, special concepută pentru a avea acces facil la butoane. Cel mai adânc m-am scufundat la 20 de metri. În apă trebuie să-mi ţin respiraţia între 30 şi 90 de secunde, dar asta depinde şi în funcţie de model", a precizat Christel.

În timpul liber, femeia practică anumite cursuri speciale pentru cei care au fobie la apă, dar şi pentru sportivii de performanţă. „Am un prieten care practică ju jitsu şi este important să ştie cum să-şi ţină respiraţia", crede tânăra.

Printre numeroasele activităţi în care este implicată, artista este şi absolventă a unei şcoli de cinema din Franţa. „În viitor, vreau să fac un scurt metraj despre scufundările subacvatice. Îmi place foarte mult şi să scriu poezii, iar temele abordate sunt inspirate din ceea ce văd sub apă. Fotografia subacvatică este pasiunea vieţii, iar peisajul sub apă este pur şi simplu senzaţional", povesteşte Christel.  

 

image

Întrebări şi răspunsuri

Cât de rapid te-ai acomodat în Braşov?

Nu vreau să o spun de complezenţă, dar mi-a plăcut foarte tare acest oraş chiar din primul moment. Oamenii sunt extraordinari, iar lumea de aici m-a ajutat să mă acomodez extrem de repede. Chiar îmi place noua mea viaţă. În plus, soţul meu, care este român, m-a susţinut şi a fost mereu alături de mine.

De mică te-ai simţit atrasă de apă?

Când eram mai tânără, în fiecare zi mergeam în Corsica şi înotam ore întregi. Mama chiar mi-a spus că atunci când eram foarte mică tot timpul eram atrasă de mare. Nu întâmplător m-am născut în zodia Peşti, îmi place foarte mult apa, de aici şi pasiunea pentru fotografia subacvatică.

Ce-i place

Îmi place să practic orice sport care-mi dă adrenalină. Îmi place mult mâncarea tradiţională românească. Ador muzica celor de la Coldplay, dar şi a celor de la Radiohead. Albumul Coldplay este primul pe care l-am ascultat sub apă. Îmi plac persoanele optimiste, pline de viaţă", a povestit Christel.

Ce nu-i place

Urăsc nedreptatea şi intoleranţa. Detest actele de violenţă împotriva celor slabi şi nu-i suport pe oamenii care nu-şi recunosc greşelile. Nu-mi plac prăjiturile şi detest să îmbrac costumul de scufundări încă ud de la ultima folosire", a conchis artista.   

PROFIL

Născută. 3 martie 1978, Aix-en-Provence.

Studii. A absolvit „École Supérieure d'Audio Visuel".

Familie. Căsătorită, are o fată şi un băiat.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite