Poliţistul Cristian Cioacă nu poate vinde niciun bun al Elodiei fără acordul fratelui avocatei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Cioacă Foto. Adevărul Braşov
Cristian Cioacă Foto. Adevărul Braşov

Şi asta pentru că magistraţii de la Judecătoria Piteşti au decis, miercuri, ca fratele Elodiei Ghinescu, Robert Ghinescu, să-i apere toate interesele fiului avocatei şi al poliţistului, Patrick Cioacă, moştenitorul Elodiei.

Instanţa i-a acordat lui Robert Ghinescu drept de curatelă asupra copilului, respingând solicitarea poliţistului, care a cerut ca sora lui să fie curatorul băiatului. Acţiunea are ca scop acordarea reprezentării copilului, ca şi moştenitor de drept al mamei sale Elodia Ghinescu, declarată decedată la începutul lunii noiembrie 2011, printr-o sentinţă a Judecătoriei Braşov. Cu alte cuvinte, bunurile pe care soţii Cioacă le-au dobândit în timpul căsătoriei şi care le revin moştenitorilor, soţ şi fiu, nu pot fi valorificate decât cu acordul ambelor părţi, respectiv poliţistul Cristian Cioacă şi fratele Elodiei, ca reprezentant al copilului acesteia, scrie Mediafax. Decizia de miercuri nu este însă una definitivă. Ea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

Stabilirea unui curator pentru Patrick Cioacă era necesară pentru procesul în care Cristian Cioacă este judecat pentru furt între soţi, la Curtea de Apel Braşov. Un nou termen de judecată va avea loc chiar astăzi.

UPDATE 12.13 Procesul a fost amânat. Motivul: Instanţa nu poate analiza cauza atâta vreme cât decizia de la Piteşti în privinţa curatorului nu este definitivă. În consecinţă, Curtea de Apel Braşov a fixat un nou termen de judecată, în data de 13 septembrie.

Poliţistul a fost achitat, pe fond, însă rudele Elodiei au atacat sentinţa cu recurs, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel. Poliţistul a fost trimis în judecată pentru furt între soţi în vara anului 2010, după ce părinţii Elodiei au făcut o plângere penală împotriva ginerelui lor. Mai exact, l-au acuzat pe Cioacă de faptul că a sustras bunuri ale Elodiei în valoare de 500.000 de lei, dar şi bunuri care le aparţineau lor, în valoare de 200.000 de lei. Concret, Cioacă şi-ar fi însuşi genţi, pantofi, haine sau bijuterii, toate de firmă, dar şi bunuri care îi serveau Elodiei în exercitarea profesiei de avocat, cum ar fi cărţi, imprimantă sau fax.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite