Orașul cu cișmele noi care economisesc apa. Animalele de companie au acces, păsările rămân însetate

0
Publicat:

Primăria Brașov schimbă cișmelele din oraș cu unele noi, care economisesc apa și au adăpătoare speciale pentru câini. Din păcate, păsările încearcă în zadar să mai bea apă

Noile cișmele din Brașov sunt prietenoase cu câinii, dar nu și cu păsările FOTO Ioan Buciumar
Noile cișmele din Brașov sunt prietenoase cu câinii, dar nu și cu păsările FOTO Ioan Buciumar

Brașov, orașul de la poalele Tâmpei, are în acest moment 24 de cișmele și primăria vrea să le înlocuiască pe toate cu unele care economisesc apa și au un sistem de adăpătoare pentru câini sau alte animale de companie cu care ar putea ieși brașovenii la plimbare. Cele mai multe dintre cele 24 au și fost înlocuite deja cu cele cu aspect mult mai modern.

De-a lungul timpului, am primit tot mai multe solicitări de la iubitorii de animale pentru a asigura un astfel de sistem. Era o facilitate necesară, care se adaugă celor existente: locurile de plimbare pentru câini, dispenserele pentru pungi și coșuri de deșeuri dedicate. În paralel, am demarat proiectul de extindere al sistemului de cișmele la terenurile de sport pe care le-am amenajat în cartiere, la locurile de joacă și cele de agrement. În prima etapă vom monta cișmele acolo unde avem relativ aproape rețelele de apă și canalizare”, a precizat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Cișmelele noi sunt din oțel zincat la cald și au un aspect de tipul „lovitură de ciocan”. Materialele din care sunt realizate sunt unele noi și moderne, care permit să aibă un aspect simplist. 

Păsările sunt nedumerite

Fiecare cișmea este dotată cu două robinete metalice cu temporizator pentru controlul debitului de apă și două cuve metalice dispuse de-o parte și de alta a corpului central, dotate cu sistem de preaplin. Una este în partea superioară, pentru oameni, iar alta în partea inferioară, pentru animale.

Porumbeii și alte păsări care se perindă prin zona centrală a Brașovului sau în locurile unde existau astfel de cișmele se așează pe acestea și sunt nedumerite că nu mai pot bea apă. Lovesc cișmeaua cu ciocul, însă trebuie să aștepte un om însetat care să pornească robinetul. Dacă ratează scurta perioadă în care curge apa, păsările rămân însetate în continuare.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite